Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 14:02, 31 lip 2019

Właśnie też myślę, że Ty i Twój ogród i nastawienie do niego to najlepsza reklama

W D Roundup nie jest zabroniony, ale zabronione jest opryskiwanie wszelkimi środkami chwastobójczymi kamiennych przestrzeni takich jak podjazdy, chodniki i właśnie takie kamienne pustynie. Gleba pod takimi zamkniętymi powierzchniami jest praktycznie martwa i żadne czynniki nie przyczyniają się do rozłożenia substancji aktywnych takiej chemii antyroslinnej.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
eVka 14:07, 31 lip 2019

Anda napisał(a)
Właśnie też myślę, że Ty i Twój ogród i nastawienie do niego to najlepsza reklama

W D Roundup nie jest zabroniony, ale zabronione jest opryskiwanie wszelkimi środkami chwastobójczymi kamiennych przestrzeni takich jak podjazdy, chodniki i właśnie takie kamienne pustynie. Gleba pod takimi zamkniętymi powierzchniami jest praktycznie martwa i żadne czynniki nie przyczyniają się do rozłożenia substancji aktywnych takiej chemii antyroslinnej.

Dzięki

Doczytałam, że u nas zabronioe jest opryskiwanie powierzchni kamiennych w przestrzeni publicznej.
Anda 14:09, 31 lip 2019

Tutaj wszędzie. I całe szczęście, bo nie mam ochoty pić w herbacie środków chwastobójczych.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
MartaKozak 14:31, 31 lip 2019

Anda napisał(a)
Jak dobrze że mamy Ogrodowisko i zarażamy się nawzajem zieloną pasją Danusia tworząc to forum trafiła po prostu w dziesiątkę.

Spójrzcie na te „ogrody” zgrozy

https://www.instagram.com/gaerten_des_grauens/

Nie potrafię sobie wytłumaczyć tego fenomenu. Jak może się komuś coś takiego podobać? Czy doznania estetyczne u niektórych ludzi są w kompletnym zaniku? Czy patrząc z okna na takie kamieniołomy można się odprężyć? Rozumiem, że gusta są różne, ale to juz nie gust, to krzywda wyrządzana następnym pokoleniom. Jak ma wyglądać przyszłość gdy dzieci będą wyrastały wsród takiej kamiennej nędzy... Nie mówiąc o kosztach, jeśli ktoś jednak zdecyduje się na zakup i eliminację takiego torowiska.

Co za koszmar !
greg66 17:36, 31 lip 2019

Tak jak effka pisze też mam znajomych w średnim wieku managerów itp. i też słysze teksty "ale masz ogród ile kwiatków a chce ci się to podlewać masz tyle czasu itd" a ja im mówię wolę to niż gapić się w Tv lub w laptopa i wyobraźcie sobie że zaczynają mnie traktować jako dziwaka. No on jest jakiś dziwny. Jak do mnie pzrychodza to każę im nie wyciągać telefonów niestety coraz rzadziej pzrychodzą. A co mi tam.
Zuzka25 07:05, 01 sie 2019

Ewa, mam pytanie, kiedy stosuje się gnojówkę z pokrzyw i skrzypu? Chciałabym wzmocnić róże, choć poza jedną nic im nie jest. Jakie rośliny warto podlać taką gnojówką jeszcze?
Wendy79 07:24, 01 sie 2019

W niedalekiej wsi, nowy duży dom, wielki przedogródek cały w żwirze, a na środku biały łabądek z opony. Oniemiałam, gdy ostatnio przejeżdżaliśmy. Dobrze, że ja mam na razie inne widoki sąsiedzkie. Mam komu sadzonki przegorzanów, mikołajków i pomidorów dać. Czasami mnie tylko martwi, że moje założenie, że i tak sąsiedzi się tujami zasłonią tu i ówdzie, i ja nie będę musiała zimozielonymi, się nie sprawdza
Katkak 07:34, 01 sie 2019

Tak, sporo ludzi chce mieć ogrody takie żeby sie "nie narobić". A randapem leją na prawo i lewo, bo plewić się nie chce. Nie zdają sobie sprawy ze szkodliwości tego środka.
Ewa777 11:16, 01 sie 2019

Te "ogrody" kamienne są obrzydliwe. Trudno stwierdzić co kieruje ludzi tworząc coś takiego - czy brak gustu, czy względy bezobsługowości.
Ja również zastanawiam się często, gdy widzę "ogrody" zupełnie niezagospodarowane. Ludzie mają sporo ziemi wokół domu i zupełnie nic tam nie sadzą. Trawa rośnie, kilka tuj (nawet nie jako żywopłot, tylko rozrzucone) czy iglaków i to wszystko. Naprawdę się dziwię.
KasiaBawaria 11:45, 01 sie 2019

U mnie niestety tez taki fenomen. A stronke o garten des Grauens czesto ogladam Od moich sasiadow slysze to samo. Bosh, p co ci zielsko, przeciez to praca, podlewanie, no ladnie masz, ale ile to wody kosztuje. Ludzie mysla, ze te ''ogrody'' sa latwe w pielegnacji.Ale do czasu.Az osiadzie na zwyrach pyl, kurz, stworzy sie drobny humus i chwasty zaczna i tak rosnac a potem sie ich pozbywac z tych kamyczkow. U mnie sasiadka miala ladny ogrod jak sie tu wprowadzilam. Mieszkala tam dopiero 10 lat ale to wystarczylo, by jej sie ogrod znudzil. Za duzo pracy. Przyjechala koparka, powyrywala wszystkie byliny, kwitnace krzaki.Zostal trawnik.I tuje.