Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Gardener27 20:08, 20 gru 2019

Anda napisał(a)

Mój ulubiony to chyba jednak róże Ale tak ok. 0,1 mm za nimi byliny i jednoroczne

A Ty masz jakiś ulubiony kwiat?

Tak się właśnie ostatnio nad tym zastanawiałem, czy ja mam jakieś ulubione rośliny ?

Owszem, jest ich sporo ale najbardziej uwielbiam bratki. Dlaczego ? Bo zawsze zaczynają u mnie sezon ogrodowy. Czasem śnieg jeszcze zalega na rabatach a w donicach u mnie już kwitną i to mnie niezmiernie cieszy.

Nawet nie wiesz jak ja czekam na cynk w marcu od mojej zaprzyjaźnionej kwiaciarki ... już są, są bratki na giełdzie. Pierwsza dostawa zawsze wędruje do mnie

Waclaw 11:26, 21 gru 2019

Anda napisał(a)

Dziękuję, całe szczęście że wiem, że Tobie i innym osobom na O. się podoba. Inaczej deprecha murowana
Dokładnie tak, już sama nie wiem, czy róże, jeśli tak to która, a jeśli nie, to co?

Wszelkim deprechom mówimy stanowcze NIE!
Zdjęcie było, jak wszystkie Twoje - piękne. To, że odrzucili to ich strata.

Wesołych Świąt - Ewa
malgorzata_s... 20:41, 21 gru 2019

Konkursy są bardzo dziwne. Zależy kto ocenia i co chce zobaczyć. Twoje zdjęcia są piękne bo masz duszę artystki a to nie zawsze się docenia Nie potrafiłabym wybrać jednej rośliny którą najbardziej lubię.
Anda 13:30, 22 gru 2019

Gardener27 napisał(a)

Tak się właśnie ostatnio nad tym zastanawiałem, czy ja mam jakieś ulubione rośliny ?

Owszem, jest ich sporo ale najbardziej uwielbiam bratki. Dlaczego ? Bo zawsze zaczynają u mnie sezon ogrodowy. Czasem śnieg jeszcze zalega na rabatach a w donicach u mnie już kwitną i to mnie niezmiernie cieszy.

Nawet nie wiesz jak ja czekam na cynk w marcu od mojej zaprzyjaźnionej kwiaciarki ... już są, są bratki na giełdzie. Pierwsza dostawa zawsze wędruje do mnie

Bratki mnie jeszcze tak bardzo nie zaczarowały. Muszę kupić ich więcej na wiosnę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 13:31, 22 gru 2019

Waclaw napisał(a)

Wszelkim deprechom mówimy stanowcze NIE!
Zdjęcie było, jak wszystkie Twoje - piękne. To, że odrzucili to ich strata.

Wesołych Świąt - Ewa

Dziękuje i nawzajem
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 13:32, 22 gru 2019

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Konkursy są bardzo dziwne. Zależy kto ocenia i co chce zobaczyć. Twoje zdjęcia są piękne bo masz duszę artystki a to nie zawsze się docenia Nie potrafiłabym wybrać jednej rośliny którą najbardziej lubię.

Dziękuję Gosiu A wybór będzie trudny.
Anda 13:33, 22 gru 2019

Życzenia zostawiłam dla Was tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/watek/10154-zyczenia-na-boze-narodzenie-i-nowy-rok-2019-2020
Mala_Mi 11:23, 27 gru 2019

Anda napisał(a)
Jakoś prawie że rok temu poprosiłam Was o pomoc w wyborze fotki na konkurs.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6070-doswiadczalnia-bylinowo-rozana?page=1465#post_9

Na konkurs wysłałam fotkę nr 4, czyli tą, którą pomogliście mi wybrać. Wczoraj wreszcie odbyło się głosowanie. Niestety, moja fotka nie wzięła udziału w głosowaniu, ponieważ została przez organizatorów odrzucona już wcześniej. Najpierw nadesłano za mało fotek, a po przesunięciu terminu aż za dużo Jednak dziękuję Wam bardzo za pomoc.

Kolejny temat konkursu na przyszły rok to "Ulubiony kwiat". Może znów wyślę jakieś zdjęcie i znów poproszę Was o pomoc w wyborze

Może lepiej nie proś... bo znów przegrasz ...ha ,ha ,ha... czasami wybierający maja gust niezbyt "górnych lotów".

Nam się Twoje foto bardo podobało.. i to najważniejsze, tu jakby nie patrzeć są bardzo wyrafinowane gusty
Anda 17:56, 28 gru 2019

Mala_Mi napisał(a)

Może lepiej nie proś... bo znów przegrasz ...ha ,ha ,ha... czasami wybierający maja gust niezbyt "górnych lotów".

Nam się Twoje foto bardo podobało.. i to najważniejsze, tu jakby nie patrzeć są bardzo wyrafinowane gusty

Aniu, Ty jednak potrafisz jasnowidzieć Fakt, tu na O gust jest zdecydowanie lepszy i naprawdę dużo jest tutaj osób robiących piękne zdjęcia.
Anda 18:27, 28 gru 2019

Obejrzałam parę śniegowych widoczków i zachciało mi się śniegu, bo u nas nic, tylko deszcz i trochę słońca. Potem obejrzałam parę fotek z przeglądów roku w paru wątkach i we wizytówkach, i zachciało mi się wiosny Więc wracam do odgrzewanych kotletów i wspominam rośliny z minionego roku.

Moja wiosna zaczęła się w tym roku w lutym. Coś tam zaczynało już kiełkować, a że nie mam w ogrodzie krokusów, to musiałam oglądać nabrzmiewające pąki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies