Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Gruszka_na_w... 16:07, 31 sty 2020

Dziękuję za porcję kolorów. Bardzo urozmaiciły oczekiwanie na wiosnę.
Fajne te targi.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Anda 16:26, 31 sty 2020

Zana napisał(a)
Ależ miałaś cudowne ogrodowe doznania w tej zimie-niezimie. Z przyjemnością obejrzałam fotorelację.

Tak, odwiedziny targów były wielką przyjemnością. Natchnęły mnie do działań
Dzisiaj u mnie 14 stopni i aż się chce coś robić w ogrodzie, ale się wstrzymuję, bo przecież to kalendarzowa zima
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 16:26, 31 sty 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Dziękuję za porcję kolorów. Bardzo urozmaiciły oczekiwanie na wiosnę.
Fajne te targi.

Proszę bardzo Fajne bardzo. Jedynie szkoda, że zakupów prywatnych zrobić nie mogłam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gruszka_na_w... 16:53, 31 sty 2020

Anda napisał(a)

Proszę bardzo Fajne bardzo. Jedynie szkoda, że zakupów prywatnych zrobić nie mogłam

A co Cię kusiło?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
elzbietaszer... 16:53, 31 sty 2020

kilka lat temu tez miałam okazje obejrzeć targi w Essen na zywo
a ciemierniki te bordowe są super
Anda 16:57, 31 sty 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

A co Cię kusiło?

Haniu, donice Uwielbiam donice. Jestem jednak pragmatyczna i oszczędna dlatego mam ich tak mało
Anda 16:58, 31 sty 2020

elzbietaszermanowicz napisał(a)
kilka lat temu tez miałam okazje obejrzeć targi w Essen na zywo
a ciemierniki te bordowe są super

Może jeszcze kiedyś uda Ci się je obejrzeć na żywo
Ciemierniki lubię chyba wszystkie, a w ziemi najlepiej widać jednak te białe.
Gruszka_na_w... 17:16, 31 sty 2020

Anda napisał(a)

Haniu, donice Uwielbiam donice. Jestem jednak pragmatyczna i oszczędna dlatego mam ich tak mało

Z tych samych powodów donic prawie nie mam.Przy tych zawirowaniach pogody, trzeba by je podlewać ze dwa razy dziennie. Zaświeciły mi się oczy przy zdjęciach stoisk z biżuterią ogrodową.
Gosialuk 17:18, 31 sty 2020

Może da się hodować i uprawiać rośliny przy dużym udziale maszyn, ale ogrodów maszyny nie stworzą, tu już musimy sami się wysilać. I dobrze, bo jak by nie było, to nasze ogrody odzwierciedlają trochę nas samych.
Z pustymi rękami bym z stamtąd nie wyszła. Tylko nie wiem, co bym wybrała, bo i rośliny i dekoracje cudne. Fajnie zobaczyć takie targi nawet jeśli tylko na zdjęciach. Dzięki.
Kokesz 12:14, 01 lut 2020

Anda napisał(a)

Ewa, czy to szałwia Amistad?

Zawsze mnie ciekawi, czy w takich szkółkach rośliny w donicach typu drzewka, tuje, bukszpany itp dołuje się na zimę, żeby nie zmarzły?
Kiedyś w szkółce z tujami powiedziano mi, że one tak stoją całą zimę na macie-szmacie a w innej znowu widziałam jak zakopują niesprzedane bukszpany w donicach do ziemi. To jak to jest?