Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 10:47, 05 lut 2020

Waclaw napisał(a)

Z przyjemnością spacerowałem po tych ogrodach. Tak lubię: słońce, spokój, mili gospodarze i pięknie zaaranżowane miejsca wokół domów. To wielka sztuka skomponować tak otoczenie, zadbać o nie, że inni z zachwytem odwiedzają. Dziękuje Ewo za kolejne emocje

Również podziwiam zaangażowanie właścicieli, zwłaszcza, że sami dbają o swoje włości Te wszystkie ogrody już mają po ok. 30 lat. Dużo czasu na poprawianie błędów i naukę Proszę bardzo
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 10:49, 05 lut 2020

Pszczelarnia napisał(a)
Róże i rozmaryny wielkie bardzo mi się podobały, oj bardzo.

Donice też niczego sobie. Gdybyż w PL był taki wybór... .

Nie jestem ani oszczędna ani pragmatyczna, dodam .

Fajna audycja i przez moment widziałam ogród naszej "Pani Przebiśnieg" - Tuin Fleur - warto go zobaczyć.

Myślałam, że w PL też już jest taki wybór. Tutaj tylko w większych centrach jest duży wybór. Producenci mają ilości minimalne, które trzeba zamówić. Dla małych centrów jest to praktycznie niewykonalne. Jest dużo ograniczeń, jeśli jesteś małą szkółką.

Spisuję sobie te nazwy ogrodów i może uda mi się je kiedyś zobaczyć na żywo
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Pszczelarnia 10:51, 05 lut 2020

Anda napisał(a)

Również podziwiam zaangażowanie właścicieli, zwłaszcza, że sami dbają o swoje włości Te wszystkie ogrody już mają po ok. 30 lat. Dużo czasu na poprawianie błędów i naukę Proszę bardzo

Ewo i to jest to. Samo sedno.

Nie ma wyboru donic. 2 wiodących dostawców. Bardzo mało terakoty i gliny. Wszystko tak samo to samo w tych samych marketach z działem "ogród".
Kawa 11:56, 05 lut 2020

Ewunia śliczne przebiśniegi
ja ciemiernikom jeszcze nei obcięłam listków czekam bo teraz mroz ma być zawsze to trochę osłonią kwiatuchy
anabuko1 13:11, 05 lut 2020

Podziwiam puekne ciemierniki
Basilikum 13:36, 05 lut 2020

Anda napisał(a)

Bardzo oszczędna
Program fajny, ale szkoda, że tak mało minut przeznaczone jest na pokazanie jednego ogrodu. To tylko takie zajawki

O wlasnie takie bogactwo w tych ogrodach, ze mozna by o kazdym porzadny Programm zrobic a nie tak po lebkach
Anda 13:40, 05 lut 2020

Basilikum napisał(a)

O wlasnie takie bogactwo w tych ogrodach, ze mozna by o kazdym porzadny Programm zrobic a nie tak po lebkach

No wlasnie. Poza tym ten prowadzacy bardziej rozmawia o wlascicielach niz o roslinach
kwartet 15:00, 05 lut 2020

/original.JPG[/img]

Skradło serce moje i uświadomiło gdzie jeszcze żonkili dosadzić trza
Poppy 15:03, 05 lut 2020

Wizyty na targach zazdroszcze Milo sobie tak przewietrzyc glowe

Doczytalam, ze Twoje roze przed domem sie puscily
Moje dopiero zaczynaja, ale nie tak jak TWoje, to dopiero poczatek,wiec jestesmy do tylu w tym roku z wiosna Z tylu sa na takim samym etapie jak z przodu, czyli tak do 2-3cm max, albo spia. Gorzej, niektore w ogole nie potracily lisci, ciagle zielone. Niektore oczywiscie chore. Oskubalam juz Eden Rose, kazdy listek mial jakas infekcje (czarna plamistosc, rdza), wyzbieralam wszystko co sie dalo pod krzakiem. na szczescie liscie odpadaly praktycznie przy kazdym dotknieciu. Niestety,na niektorych rozach niezle sie trzymaja. Obciac czy oderwac?
Przycielam dzis roze przed domem. Trawy tez. Musze sobie rozlozyc prace w tym roku, bo pozniej bedzie ciezko przez jakis czas
Nowa12 19:57, 05 lut 2020

Do jakich roślin jeszcze wykorzystujecie skorupki od jajek?