Irysy sadzone wiosną. Pewnie jeszcze za młode Muszę się uzbroić w cierpliwość zatem
Zazdraszczam tym, którzy mogą sobie dokupić kawałek ziemi za płotem i powiększyć ogród. Też bym tak chciała
Fajny masz ten teren Pewnie klimaty Agaty z Tajemniczego ogrodu i Izy Ursy by Ci tutaj przypasowały?
Pod sosnami łączki za bardzo nie widzę Tzn. takiej typowej. Dodałabym tam parę bylin pośród tych traw i tyle, np. Anthericum liliago, Babtisia, Limonium. Od czego byś chciała ją oddzielić?
Tak w ogóle to podoba mi się to co widzę. Lubię taką zwiewną naturalność Nie wiem, czy oddzielanie to jest to, co by tu pasowało. Płynne przechodzenie jednego w drugie raczej. No kurczę, przydałby się wgląd na resztę posiadłości Ten teren ma taki potencjał, że ho ho. Poza tym kawałek ogrodu może być przecież bardziej dziki
Ewa, no jakbyś z mojej głowie siedziała
Ogród Izy jest ogrodem, przez który na forum trafiłam U Agaty też od jakiegoś czasu na bieżąco jestem
Roślinki posprawdzam, też mi się to co jest w miarę podoba, właśnie jakiś dziki kawałek bym chętnie zostawił i dlatego zakaz koszenia tam jest. Od czego oddzielić - dobre pytanie Niżej jest część owocowa, wyżej ozdobna Wyżej - coś co można nazwać trawnikiem jak się jest optymistą, niże - chwastowisko po całości
Ewcia, jak założę wątek to Cię ściągnę nawet na siłę w gościnę
Łucja, j/w, biegi to dla Waszej zdrowotności w przerwach od rycia , a zmyłki - jakie zmyłki?
Padało cały dzień w piątek. Bardzo fajny równy deszcz. Wszystko dobrze podlane. Rozchodniki przycięłam i odpady powciskałam do gruntu przy "matkach". Oberwane listki powsadzałam do doniczek. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Dziś chmurzyło się cały dzień, ale nic nie pokropiło. Bardzo ciepło.