Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 18:21, 07 lip 2020

TAR napisał(a)
Ewo normalnie nie wiem ktore cytowac, wszystkie fotki boskie. Jak zwykle cos dla siebie znalazlam

Dziekuje Co znalazlas?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
TAR 18:36, 07 lip 2020

Tanderine Gem i rudbekie. No i to polaczenie, roza, stipy, czosnki - bezbledne
Anda 19:20, 07 lip 2020

TAR napisał(a)
Tanderine Gem i rudbekie. No i to polaczenie, roza, stipy, czosnki - bezbledne

To się bardzo cieszę Też lubię to połączenie, a rudbekia mnie zaskoczyła. Myślałam, że jej w tym roku już nie będzie, a ona i przezimowala i się nawet troszkę wysiała.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Katkak 19:57, 07 lip 2020

Ewunia ale pięknie, każdy kwiatek zachwyca. Jadłam u znajomych pyszne, małe owocki. Teraz już wiem, że to świdośliwa
Jola_M 20:33, 07 lip 2020

Zdjęcia jak zwykle zadziałały na mnie kojąco. A jeszcze znalazło się coś pomarańczowego pachnącego pomarańczami!!! To coś dla mnie! Buziole Ewcia!
Juzia 20:45, 07 lip 2020

Anda napisał(a)

To posiej na miejscu. Wzejdzie i tak, jeśli nie wypielisz i ślimaki nie zjedzą

Tak to mogę. Od razu do gruntu
U mnie ślimaków jeszcze nie tak dużo... gorzej z moim pieleniem
Nowa12 20:57, 07 lip 2020

Moja krokosmia ale zwykła pomarańczowa też na razie nie kwitnie. Ja nie zakładałam opcji, że może nie zakwitnąć . W zeszłym roku jesienią kupiłam i wsadziłam do ziemi kwitnącą.
A rozrasta ci się?
Kasia_CS 21:33, 07 lip 2020

Anda napisał(a)

Tak, przytnij to wytworzy nowe pędy i będzie kwitł ponownie

Oo, to dotyczy wszystkich? Bo ja zostawiłam moje wysokie penstemony Dark towers, bo mają ładne owocki ciemne, a może warto ściąć choć część

No i cieszę się, bo trafiłam akurat na zdjęcia - dla mnie obłędny kolor mieczyków i Twoich penstemonów A w zestawieniu z czosnkami, też super te kolory współgrają

Mieczyki najpierw miałaś w donicy na słońcu i dopiero na cienistą dałaś? Przepraszam, jesli o tym pisałas, ale ja tak rzadko bywam na forum, że moje bycie na bieżąco z ulubionymi wątkami zostało pogrzebane...
Gosialuk 21:44, 07 lip 2020

Mi Ewo narobiłaś smaka na echium. Nawet miałam pomysł, żeby z przydrożnego rowu wykopać. Dopiero potem doczytałam, że jest dwuletni i lubi raczej piaszczyste gleby.
jolanka 21:46, 07 lip 2020

Nacieszyłam oczy pięknościami i pewnie po zakupy będę zmuszona pojechać
Ewo, dzielilas może penstemony? Nie wiem kiedy to się robi i czy w ogóle można?