Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Gardener27 15:52, 13 mar 2016

Widzę że wiosna powolutku i do Ciebie idzie

Ja sadzę nasturcje w warzywniku Odciąga mszyce od warzyw ale tym samym sama traci życie
Rumianka 17:06, 13 mar 2016

Haniu ciemiernik jest tylko jeden, rozgrzebałam korę, ale nigdzie więcej nie ma śladu życia choć krzty ciemiernika, ale cieszę się ogromnie, że chociaż ten jeden jest...

Sylwia u Ciebie fajna już wiosna taka z kolorkami, które najbardziej cieszą po tej zimowej szarzyźnie...

Paulina_ns nasza wybrzeżowa wiosna przychodzi znacznie później niż na południu kraju, ale tak widocznie musi być...

Basilikum Iza, te nasze grudniki zachowują się jak bliźniaki, prawda? kwitną z wiosną

Gobasia Basiu, miejmy taką nadzieję, że ciepełko jest coraz bliżej nas...Ale buty zimowe jeszcze nie wołały do mnie bym je już odstawiła

Gardener27 Przemo, z nasturcjami to będzie moja pierwsza przygoda...Pamiętam je z dzieciństwa, ale gospodarzem ogrodu była wówczas moja Mama...A wtedy nie interesowały mnie zabiegi ochrony roślin, bo Mama czuwała nad wszystkim, a ja dostrzegałam tylko piękno tego ogrodu, bo kwiatów w nim było mnóstwo, najwięcej w okolicy...Nawet miałam taki epizod w życiu, że nie lubiłam piwonii i łubinów, a to dlatego, że one kwitły w okolicach końca roku szkolnego. Koleżanki szły po świadectwo z kwiatami kupionymi w kwiaciarni, a ja z piwoniami lub łubinami z naszego ogrodu...Te z kwiaciarni wydawały mi się elegantsze. Dziś, z perspektywy lat, patrzę na to inaczej...

marcin162 21:04, 13 mar 2016

Ha też mam wspomnienia z czasów szkoły. Jak lubiłem jakąś nauczycielkę to dostawała lilie. Im większa tym lepiej. A teraz takie lilie sobie hoduję sobie w ogrodzie. I w tym sezonie będzie jeszcze więcej. Jedna się już nawet obudziła Ale obawiam się trochę o nią.
mirkaka 05:55, 14 mar 2016

Elizo, u ciebie można się dowiedzieć o przylatujących już bocianach i żurawiach
Nasturcje kiedyś też próbowałam siać ale mszyce mi ją zniszczyły, więcej już nie podejmowałam prób. Z takiego odnalezionego ciemiernika to też bym się ucieszyła, fajna wiosenna niespodzianka Zakwasy widzę u ciebie się pojawiły, Ten weekend był dla nas na wybrzeżu łaskawy, chyba wszystkie z pomorza powędrowałyśmy do ogrodów
Mala_Mi 17:49, 14 mar 2016

Rumianka napisał(a)
W ostatnich dniach byłam na 3 pogrzebach...sami bliscy znajomi...jestem wewnętrznie rozbita... A ogrodowo jak narazie klapa...U większości kwiatki i widać wiosnę, a u mnie ....
te brązowe placki to prymulki- pierwiosnki...makabra...

a tu brązowe to żurawki...czy to się podniesie?

Pierwiosnki może puszczą ze środka...
Żurawki niektóre odbija o ile "serce " nie wygniło.

Kiepska to pociecha ale u mnie jest podobnie. Tylko ja prymulki już wyrzuciłam. Moje padły na amen.

Na żurawki mam focha,m bo nawet jak odbijają to straszą kilka miesięcy bo wyglądają jak siedem nieszczęść.. kiepska chluba dla ogrodnika.
Rumianka 21:41, 14 mar 2016

Z pewną dozą nieśmiałości prezentuję moją parapetową wiosnę, która swoją obfitością kwiecia powala na kolana...dokładnie 3 kwiatuszki...

a tu w zbliżeniu...
Rumianka 21:44, 14 mar 2016

marcin162 napisał(a)
Ha też mam wspomnienia z czasów szkoły. Jak lubiłem jakąś nauczycielkę to dostawała lilie. Im większa tym lepiej. A teraz takie lilie sobie hoduję sobie w ogrodzie. I w tym sezonie będzie jeszcze więcej. Jedna się już nawet obudziła Ale obawiam się trochę o nią.

Ja z kolei lilii nie mam w ogrodzie, bo 2 sezony z rzędu (na początku ogrodowania)pies połamał biegając za piłeczką, zawsze wpadała akurat tam...
olga80 21:45, 14 mar 2016

jaka wiosna takie kwiatki
Rumianka 21:47, 14 mar 2016

mirkaka napisał(a)
Elizo, u ciebie można się dowiedzieć o przylatujących już bocianach i żurawiach
Nasturcje kiedyś też próbowałam siać ale mszyce mi ją zniszczyły, więcej już nie podejmowałam prób. Z takiego odnalezionego ciemiernika to też bym się ucieszyła, fajna wiosenna niespodzianka Zakwasy widzę u ciebie się pojawiły, Ten weekend był dla nas na wybrzeżu łaskawy, chyba wszystkie z pomorza powędrowałyśmy do ogrodów

Co zrobione to moje, bo znów dziś była zimnica...a teraz od kilku godzin pojawiła się mżaweczka, dosłownie mgiełka, ani nie pomoże, ani nie zaszkodzi...ot co...
Basilikum 21:48, 14 mar 2016

trzy kwiatki ale za to jakie ladne
jutro bedzie wiecej