Cebule w innym ogródku posadziłam dopiero w tym roku - pod trawami czerwone tulipany - ciekawa jestem co z tego będzie.
Co do wersji nr.1 to jeszcze coś pokombinuję.
A donica owszem ma 6,5m ale jest wąska - 2,5m. Wydaje mi się, że powinnam wybrać - bo dwie to za dużo. Chcę mieć ozdobę cały sezon - to chyba pęcherznica bardziej tam pasuje.
Kółka już rysowałam, ale nie przyjęłam takiej wielkości szmaragdów - mój 10 letni ma średnicę 1m, nie ciachany.
A żeby przesadzić tuje musiałabym też ruszyć Rh, bo się pogniotą.
W sprawie jałowca - gęsto to dobrze, tylko czytałam, że wooolno.
No jakbyś je rozsunęła to może byłoby ok. No nie wiem. Tym bardziej pęcherznica nie pasuje. A może berberys w środek szmaragdów, tylko kolumnowy np. Orange Rocket. i może gdzieś po bokach jeszcze. Chyba rysowałaś coś takiego tylko z berberysem w formie kuli. A ten kolumnowy nie jest ekspansywny i może sobie spokojnie rosnąć.
Kreta główne pożywienie to dżdżownice, a jak jest opuchlak i wpadnie do dzioba to też go zje. Kret jest tam gdzie pożywienie czyli dżdżownice. To z dżdżownic robi sobie spiżarnie na zimę, a nie z opuchlaków.
Cytat z Wikipedii
Amen
Przy tujach nie sadziłabym niczego co ma liście przez cały sezon.. bo tam tuja zbrązowieje.
Reszta kwestia gustu
Żurawki na słońcu wszystkie kiepsko rosną. I szkoda słonecznej rabaty na żurawki.
Żurawki = opuchlaki.. wcześniej czy później. Tu już nie mam złudzeń.
Więcej nie mędrkuję, bo ... czas mam ograniczony, ale z miłą chęcią jeszcze tu zajrzę A przy większym komforcie czasowym nawet mogę i swoje 3 grosze powtykać, bo jestem ten typ co czasami lubi zabierać głos O ile się choć trochę na tym znam.
Czosnki co kilka lat psuje wykopać.. ale radzą sobie dobrze długo w jednym miejscu.