Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

Sylvana 19:00, 01 lis 2016

amelia_b napisał(a)
się ciesz że umiesz też chce umieć

Haha....też tak kiedyś mówiłam....sama sobie pomuruję, bo co to za sztuka, sama sobie uszyję, bo to łatwe, sama chleb upiekę, sama, sama, sama.....bo jak ktoś to robi za mnie to mam tyle uwag i poprawek, że wolę po swojemu....a teraz nawet jak nie chcę i pogodziłabym się z tym, że nie jest "idealnie" to i tak muszę sama....bo umiem.
Sylvana 19:09, 01 lis 2016

Kasya napisał(a)
no...kolorki masz super

Tęsknię za słoneczkiem, bo wtedy te kolorki widać.....a w deszczu wszystko jakieś szare się wydaje.
Sylvana 19:10, 01 lis 2016

Po wczytywaniu się w kilka wątków na O., stwierdzam....nie wiem czy słusznie....że ogrodnicy są bardziej podatni od INNYCH na depresję pogodową....nie możemy wyjść i pogrzebać w ziemi, wycisnąć z siebie resztek sił sadząc, grabiąc, kopiąc, przekopując i itp......nie możemy obejrzeć co urosło, a co choruje.....nie można wciągnąć w płuca zapachów przeróżnych tak innych od miejskich spalin, fastfoodów i kurzu.....nie słychać śpiewu ptaków....i to sprawia, że jesteśmy nieszczęśliwi.....a gdy tylko pojawia się jeden promyczek słońca i można nos z murów wystawić....wraca humor, zdrowie i radość życia......to ja....a Wy????
Rumianka 19:13, 01 lis 2016

Oj Sylwia, mam to samo...{)
Anda 19:14, 01 lis 2016

Ja też tak mam. Deprecha prawie całą zimę. Wtedy szaleję w księgarniach i kupuję książki ogrodowe
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Sylvana 19:16, 01 lis 2016

To w takim razie słoneczka Ci życzę, bo już chyba w całej Polsce jest wystarczająco mokro
Kasya 19:16, 01 lis 2016

Sylvana napisał(a)
Po wczytywaniu się w kilka wątków na O., stwierdzam....nie wiem czy słusznie....że ogrodnicy są bardziej podatni od INNYCH na depresję pogodową....nie możemy wyjść i pogrzebać w ziemi, wycisnąć z siebie resztek sił sadząc, grabiąc, kopiąc, przekopując i itp......nie możemy obejrzeć co urosło, a co choruje.....nie można wciągnąć w płuca zapachów przeróżnych tak innych od miejskich spalin, fastfoodów i kurzu.....nie słychać śpiewu ptaków....i to sprawia, że jesteśmy nieszczęśliwi.....a gdy tylko pojawia się jeden promyczek słońca i można nos z murów wystawić....wraca humor, zdrowie i radość życia......to ja....a Wy????

no ja dopiero teraz, od kiedy mam ogrod uswiadomilam sobie ze zima trwa pol roku ! masakra to czekanie jest najgorsze...byle do lutego, potem juz jakies domowe wysiewy mozna zaczynac i czas jakos zleci...
Sylvana 19:19, 01 lis 2016

Anda napisał(a)
Ja też tak mam. Deprecha prawie całą zimę. Wtedy szaleję w księgarniach i kupuję książki ogrodowe

Ja się cieszę, że jest O. i można rozgrzebać w zimie nowe rabatki.

Żeby jeszcze tej jesieni trochę zostało.....bo paskudna jesień + zima....to stanowczo za długo!!!!
Sylvana 19:21, 01 lis 2016

Kasya napisał(a)

no ja dopiero teraz, od kiedy mam ogrod uswiadomilam sobie ze zima trwa pol roku ! masakra to czekanie jest najgorsze...byle do lutego, potem juz jakies domowe wysiewy mozna zaczynac i czas jakos zleci...

Właśnie o tym mówiłam....ogrodnicy są bardziej wrażliwi na aurę....jak mieszkałam w mieście to tak tego nie odczuwałam....teraz czuję się więźniem we własnym domu....jechać do miasta też mi się nie chce...błędne koło...
Anda 19:22, 01 lis 2016

Sylvana napisał(a)

Ja się cieszę, że jest O. i można rozgrzebać w zimie nowe rabatki.

Żeby jeszcze tej jesieni trochę zostało.....bo paskudna jesień + zima....to stanowczo za długo!!!!

U mnie ostatnie trzy dni było słońce, więc miałam trochę szczęścia i lepszy humor. Od jutra niestety pogorszenie pogody. Znowu w zimie kasa pójdzie na książki
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies