Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

Makao_J 20:26, 21 lis 2015

Nigdy nie kopczykowałam rozchodników. A ścinam dopiero wiosną jak zaczynają puszczać młode.
U mnie pewnie też rośliny budzą się do życia ale nie chodzę i nie sprawdzam bo serce by mnie bolało całą zimę o nie. Co będzie to będzie.
Rośliny przy których najbardziej chodziłam przed zimą, wiosną obumierały. Więc teraz nic nie okrywam tylko kopczykuję.
Sylvana 20:35, 21 lis 2015

Makao_J napisał(a)
Nigdy nie kopczykowałam rozchodników. A ścinam dopiero wiosną jak zaczynają puszczać młode.
U mnie pewnie też rośliny budzą się do życia ale nie chodzę i nie sprawdzam bo serce by mnie bolało całą zimę o nie. Co będzie to będzie.
Rośliny przy których najbardziej chodziłam przed zimą, wiosną obumierały. Więc teraz nic nie okrywam tylko kopczykuję.

Rok temu okrywałam tylko Horetensje i ogrodowa pierwszy raz odwdzięczyła się kwiatami - jak coś mi się uda to ciesze się jak dziecko
Makao_J 20:40, 21 lis 2015

Ogrodowa to ogólnie słabo przetrzymuje zimę na zewnątrz. To super że Ci się udało ją przezimować.
Mala_Mi 23:42, 21 lis 2015

U mnie na rysunku są azalie Maruszka..bo je lubię najbardziej. Na RH tam nie ma miejsca. Nawet tymczasowo.

Rozchodniki przeżyją wszytko.. nic z nimi nie rób.

Dzięcioł i wiewiórka duet pierwszorzędny
Fotek nie chwalę bo podziwiam wszystkie.
Toszka 09:55, 22 lis 2015

pozwolę sobie jeszcze dorzucić do listy lilie orientalne (cebulowe). Bardzo dobrze rosną w towarzystwie azalii - trzeba tylko starannie dobrać kolor i termin kwitnienia
kamila66 13:44, 25 lis 2015

Gdzie Ty jesteś? Liście grabisz
Mala_Mi 17:00, 26 lis 2015

Toszka napisał(a)
pozwolę sobie jeszcze dorzucić do listy lilie orientalne (cebulowe). Bardzo dobrze rosną w towarzystwie azalii - trzeba tylko starannie dobrać kolor i termin kwitnienia

Dobry pomysł
Sylvana 13:49, 28 lis 2015

Po dłuższej przerwie zajrzałam i odpisuję na szybko.
Wieczorem może będę miała trochę więcej czasu to zajrzę do wszystkich po kolei i poczytam co mnie ominęło.

Siedziałam w domu z chorym synkiem i trzeba było mu jakoś czas wypełnić, bo się nudził jak mops, więc wpadliśmy na pomysł zrobienia karmnika.
Zajęło nam to chyba tydzień( z przygotowaniami materiałów).
Nie jest dokładnie tak jak sobie młody życzył, ale nie wiem czy ktokolwiek dał by radę spełnić tak wysokie wymagania: winda, telewizor, jadalnia, sypialnia i "dżakuzja", a i jeszcze werandka
Wszystko było dokładnie rozrysowane na dokumentacji wykonanej przez mojego 5-latka, a efekt jest taki....

Tu - na łące obok - rosły trawki na strzechę....

A to materiał na daszek z bliska....

Po drodze rosły sobie....mrozem malowane....

I na koniec....

Teraz idziemy piec pierniczki....do wieczora...
anka_ 16:01, 28 lis 2015

Ale piękny, projektant uzdolniony. Poproszę o instrukcję robienia daszka.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
jona 16:19, 28 lis 2015

Piękna stołówka, a najważniejsze, że będzie można obserwować ptaki