Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Księżycowy...

Księżycowy...

AniMa 11:07, 12 gru 2016

Ale sie będzie działo, jak to wszystko zacznie kwitnąć....
AgataP 15:45, 12 gru 2016

Wendy79 napisał(a)
Nasion na zdjęciu dużo (51 paczek ),m.in.:cynie, astry, dalie, firletki,dzwonki, szałwie, rutewka, odętka, orliki,, nikandra,trojeść, kukliki, pomidory i zioła.
Do tego dojdą: krwiściągi, lnica, kocimiętka żyłkowana, bodziszek żałobny, werbena stricta, dalee,tojeść ciemnopurpurowa, lysimachia.

Do obsadzenia: ognista, warzywny, brzozowa i oczywiście bylinowa.

Krwiściąg mi nie wyszedł, lnica super wyrosła, ciekawe czy przezimuje, kocimiętka żyłkowana też ładnie wyrosła, bodziszka dostałam sadzonkę od Kochanej Bozenki, werbenę zostawiłam na rabacie do wysiania, zebrałam także nasionka i zostawiłam jedną na matecznik ( zrobię tak jak Mała Mi z werbeną)
Tojeści nie mam - chce niebieską ale to jeszcze jak zorganizuję więcej cienistego miejsca

poza tym koniecznie cynie, uwielbiam jej kwiaty
Wendy79 09:58, 13 gru 2016

Cynie.
W planach na przyszły rok, pozwoliłam sobie na takie kolory.
Pomarańczowa i żółta - na ognistą, biała i limonkowa na hortensjową, mieszanka do warzywnego, a urodzie fioletowej nie mogłam się oprzeć i na pewno znajdę jej godne miejsce

AniMa 10:10, 13 gru 2016

Biała i limonkowa coś dla mnie
Świeczniki też przyciągają wzrok
Anda 12:22, 13 gru 2016

O, cynie Ciekawa jestem jak Ci wykiełkują, bo tutaj wiele osób uważa, że trudno wschodzą albo rosną i przeważnie zamawia się je u ogrodnika.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Wendy79 20:53, 13 gru 2016

Anda napisał(a)
O, cynie Ciekawa jestem jak Ci wykiełkują, bo tutaj wiele osób uważa, że trudno wschodzą albo rosną i przeważnie zamawia się je u ogrodnika.

Nigdy nie miałam problemu z cyniami. Co prawda wysiewałam je z mieszanek, ale wszystko się okaże już za jakieś 3 miesiące
Wendy79 20:54, 13 gru 2016

AniMa napisał(a)
Biała i limonkowa coś dla mnie
Świeczniki też przyciągają wzrok

Bardzo je lubię
violka171 20:54, 13 gru 2016

tu juz zakupki na przyszly sezon,fiu fiu
AnnaCh 20:58, 13 gru 2016

No super zestaw
Muszę pomyśleć o tych białych i limonkowych, super wyglądają, fajnie razem
Wendy79 23:59, 13 gru 2016

Kontynuując tradycję mojej babci i mamy ( i jak myślę wielu wcześniejszych pokoleń), od dzisiaj rozpoczęłam obserwację pogody. Ma ona zobrazować pogodę na przyszły rok.

STYCZEŃ - rano (pierwsza połowa) mroźnie ok. -6 stopni, słonecznie, bezwietrznie, po południu (druga połowa) ocieplenie, wieczorem na plusie 1-3 stopnie, zachmurzone, bez opadów, bezwietrznie, około północy temperatura -1,5.
Święta Katarzyna (25 listopad) też wskazywała na piękny, słoneczny i mroźny styczeń.