Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Księżycowy...

Księżycowy...

kitek81 12:32, 19 sty 2018

Witaj
Cieszę się, że zajrzałaś do mnie do wątku, bo przez to trafiłam do Ciebie
Trzy dni i przejrzałam wątek Strona po stronie, ale przyznam się, że czytałam głównie Twoje wpisy
Jestem pod mega wrażeniem ogromu pracy, jaki przez ten czas wykonaliście! Wielki podziw dla warzywniaka. Mój warzywniak jest o połowę mniejszy od Twojego i wiem ile przy nim pracy! Zgapię od Ciebie pomysł kupowania już zimą nasionek. W przyszłym tygodniu uzupełnię sobie nasionka warzyw. I chyba też marchew i pietruszkę kupię na taśmie, bo pewnie w tym roku z przerywaniem będzie ciężko
Walki z ziemią też nie zazdroszczę. Ale jak teraz z początku przygotujecie grunt pod nasadzenia, roślinki się Wam odwdzięczą-z resztą już to widać, jak szybko i gęsto Wam wszystko rośnie
Fajnie, że mąż Ci pomaga i ogród jest Waszą wspólną pasją i hobby to dużo daje

Współczują przykrych doświadczeń związanych ze śmiercią najbliższych i wiem, co czujesz myśląc o ich pomocy, doświadczeniu i potrawach, które przygotowywali! Sama tęsknię za ciastami mojej śp Babci. Nikomu nie dawała przepisu i nikt już tak nie upiecze
Ale żeby nie kończyć smutno, to pocieszająca jest myśl, że na pewno z góry nad nami czuwają

Będę kończyć, bo widzę, że mega wpis mi już wyszedł
Oczywiście dodaję do obserwowanych i będę zaglądać

Pozdrawiam
mira 21:22, 21 sty 2018

Jedziesz na Gardenię ? dobrze podpatrzyłam
Wendy79 18:00, 23 sty 2018

kitek81 napisał(a)

Będę kończyć, bo widzę, że mega wpis mi już wyszedł
Oczywiście dodaję do obserwowanych i będę zaglądać

Pozdrawiam

Kasia, dziękuję za każde dobre słowo. Ogrodnictwo to już nałóg Wpadaj, zaglądaj, będzie mi bardzo miło
Wendy79 18:01, 23 sty 2018

mira napisał(a)
Jedziesz na Gardenię ? dobrze podpatrzyłam

Miro, czekamy na bilety. Jak dojdą, to plan jest jechać, może dla profesjonalistów się uda
Pszczelarnia 15:03, 24 sty 2018

Zagajanka napisał(a)
(...) Sypnę se kwieciem na warzywnym, a co

Będzie cudnie, smakowicie.

Aga, zaglądając do Ciebie próbuję się mobilizować do myślenia o sianiu. O jeżówce pamiętam,
AgataP 17:51, 27 sty 2018

Co z planami? co wymyśliłaś... wiem, że bezczynnie nie siedziałaś zimą i w głowie zrodził się pewnie niejeden plan na ogród...
chelll 23:25, 27 sty 2018

Wendy79 napisał(a)
A tym czasem niepokojący styczeń 2018 w ogrodzie...

Wendy, u mnie w sezonie róze nie wyglądają tak zdrowo jak u Ciebie w styczniu Jak Ty to robisz?
Wendy79 19:45, 29 sty 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Będzie cudnie, smakowicie.

Aga, zaglądając do Ciebie próbuję się mobilizować do myślenia o sianiu. O jeżówce pamiętam,

Ewuś, żeby mnie ktoś tak zmobilizował do rozplanowania warzywnego Nie mogę się jakoś zabrać w tym roku, a w tamtym roku pod koniec lutego już w nim działałam.
Za pamięć o jeżówce jestem bardzo wdzięczna, oczami wyobraźni widzę już ją u siebie na bylinowej
Wendy79 19:59, 29 sty 2018

AgataP napisał(a)
Co z planami? co wymyśliłaś... wiem, że bezczynnie nie siedziałaś zimą i w głowie zrodził się pewnie niejeden plan na ogród...

Jakoś ogólnie coś tam sobie nakreśliłam, nic ścisłego. Nie mogę się zebrać w sobie. Zresztą, u mnie w tym roku więcej będzie prac dla Maćka: nowy kompostownik, drewutnia, osłona od sąsiada, kończenie trawnika za domem, poprawa wjazdu i może coś tam nawet uda się wysypać.
Wybrałam sobie krzew/ drzewo na frontową, czekam kiedy będzie dostępne.
Rabatę od południa mam przekopaną z dobrociami, zostawioną w ostrej skibie na zimę, na wiosnę wysieję nawóz zielony, będę pracować nad ziemią. Zastanawiam się tylko nad sadzeniem tam żywopłotu. Z jednej strony mógłby już się korzenić jeśli posadziłabym go wiosną ( sadziłabym do specjalnie przygotowanej pod niego ziemi), z drugiej strony może jednak popracować jeszcze nad ziemią na całości... No nie wiem, waham się. Na razie i tak rozglądam się za cisem w dobrej cenie.
Zamówienie na takie tam złożyłam sobie w niedzielę. Mają dojechać za jakieś 90 dni
sylwia_slomc... 20:03, 29 sty 2018

Czyli plany ambitne są