Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Księżycowy...

Księżycowy...

mira 15:56, 06 sty 2018

Tak to jest z tym starsza. Popytaj może kto inny zna przepis warto takie smaki i inne sprawy pielęgnować - wiem to im starsza jestem.

Zima idzie.
Wendy79 16:00, 06 sty 2018

Jak widać róże nadal zawiązują pąki kwiatowe, kwitną, a co gorsza wypuszczają nowe liście. Mini Eden Rose cała w liściach ( i to zdrowych), wygląda jakby była w pełni sezonu. Podobnie Pink Cloud na pergoli (chociaż ta część liści ma chorych)...

Wendy79 16:04, 06 sty 2018

Oblicza tegorocznej kalendarzowej zimy. Najbardziej martwią mnie młode listki na borówkach.
Oczywiście pogoda idealna dla chwastów, ale o dziwo u mnie ogród nie narzeka na nadmiar wody. Cieszy mnie to niezmiernie, bo za płotem u sąsiadów już tak dobrze nie jest, a więc dobrze z ziemią pracujemy. Nasadzenia roślinne też dobrze działają...

Wendy79 16:07, 06 sty 2018

Moje ulubione połączenie tej zimy. Dobrze mi tu gra połączenie kolorów i struktury. Bardzo polubiłam tawułki Arendsa o każdej porze roku i będę ich mieć dużo więcej

Gruszka_na_w... 19:00, 06 sty 2018

W 2017 miałam przymrozki i opady śniegu po 20 kwietnia. Zaszkodziły niektórym kwitnącym drzewom w sadzie. Do kwitnienia borówek jeszcze sporo czasu. Nie ma się czym martwić.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Wendy79 21:01, 06 sty 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Halo, halo, puk, puk.

Aga, gdzie miałaś ranking pomidorów zapisany? Wypada coś zrobić ogrodowego i rozeznać się w temacie owoców.

Ewuś, nie pamiętam rankingu, moje przemyślenia są na 220 str., ale może tu coś znajdziesz?

https://elfickizakatek.wordpress.com/2016/02/14/pomidorlove-opisy-czesc-iv-pomidory-koktajlowe/
Brzozowadzie... 10:43, 08 sty 2018

Witam Agnieszko noworocznie!! Życzę Ci, by ten rok przynosił samo dobro dla Ciebie, a jeśli trafią się jakieś zmartwienia, to tylko na Twoją miarę, do udźwignięcia, nic więcej! Podglądam stale Twoje wpisy, mnie też martwi ta zima, jakaś niepokojąca, moja róża That's Jazz cała zielona z pąkami, wygląda na wrzesień Liczę na zimę w najbliższym czasie, zwłaszcza, że za chwilę ferie, a co to za ferie bez śniegu dla dzieci?
Ściskam ciepło!

Pszczelarnia 13:17, 08 sty 2018

"Wykrusza się powoli mój prywatny zasób doświadczonych, rodzinnych ogrodników. Zostało ich już tylko troje.", piszesz.

Jest się jeszcze od kogo uczyć, to drogocenny czas.

Masz zdjęcia z ogrodów Ogrodników będących już w Rajskim Ogrodzie?

kasja83 14:24, 08 sty 2018

Styczeń faktycznie niepokojący...ja wiem, że zima i tak nadejdzie i to pewnie w kwietniu-jak każdy przy słoneczku chętnie by się już pogrzał...
mira 22:28, 09 sty 2018

Jeżówka blada jest w Florexpolu a łobodę mam jakąś z wymiany z ub roku - musz sprawdzić - jak chcesz to podzielę

poz