Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Księżycowy...

Księżycowy...

Wendy79 17:28, 10 sty 2018

Na pocieszenie, w ten paskudny styczniowy dzień, zamówiłam sobie karpy dalii i bulwy mieczyków. Wszystko w ramach powiększania rabat kwiatowych w ogrodzie warzywnym.
Nasionkowe szaleństwo rośnie, lista coraz dłuższa...
W lutym przyjdzie czas na zakup ziemi do wysiewów, krążków, kuwet, pojemniki już zbieram. Człowiek się nie obejrzy i będzie już wiosna.
Zagajanka 20:33, 16 sty 2018

Aga, ja wczoraj też poczułam ostrą potrzebę obkupienia się w nasiona, by jak najszybciej przywołać już wiosnę Jak pomyślała, tak zrobiła - paczka marchewek, rzodkiewek, ogórków itp już w drodze do mnie.
Z nowości będę testować pepino.
Dzięki Twojemu ślicznemu warzywnikowi zachciało mi się też posadzić trochę kwiatków pożytecznych - wybrałam nasturcję Cherry Rose i Night and Day oraz aksamitkę białą. Sypnę se kwieciem na warzywnym, a co
Wendy79 20:46, 16 sty 2018

Zagajanka napisał(a)

Z nowości będę testować pepino.
zachciało mi się też posadzić trochę kwiatków pożytecznych - wybrałam nasturcję Cherry Rose i Night and Day oraz aksamitkę białą. Sypnę se kwieciem na warzywnym, a co

Z chęcią poczytam o tych testach pepino Ja w tym roku mocno testować będę kiwano i skorzonerę. Zażyczyłam sobie na imieniny Nową Jadłonomię, żeby móc jak najlepiej wykorzystywać dary z warzywnego
Nasturcję Night&Day miałam w tym roku, piękna jest
Wendy79 20:56, 16 sty 2018

Takie sobie dalie kupiłam na wypróbowanie. Zobaczymy co przyjedzie i jak będą w rzeczywistości wyglądać: dalia ciemnolistna FASCINATION,dalie dekoracyjne PAINTED LADY i VANCOUVER, kaktusowa HY TRIO i pomponowe FRANZ KAFKA i DOWNHAM ROYAL.
Zagajanka 21:31, 16 sty 2018

No to smacznego z nową książką życzę

Z dalii miałam i mam nadzieję, ze nadal mam, czytaj: przezimuje mi dobrze - Franz Kafka - śliczna jest. Kwiatuszki niewielkie, ale urocze i kwitła bardzo długo od konca lipca zaczynając:

Zamawiałam też DOWNHAM ROYAL, ale przyszła ewidentna pomyłka - kwiat bardziej czerwony i wcale nie pomponowy. Teraz będę próbować jeszcze raz.
Monia81 08:00, 17 sty 2018

Wendy79 napisał(a)
Takie sobie dalie kupiłam na wypróbowanie. Zobaczymy co przyjedzie i jak będą w rzeczywistości wyglądać: dalia ciemnolistna FASCINATION,dalie dekoracyjne PAINTED LADY i VANCOUVER, kaktusowa HY TRIO i pomponowe FRANZ KAFKA i DOWNHAM ROYAL.

Agnieszko a masz sprawdzony sklep internetowy z tymi daliami, bo ja z chęcią bym też chciała parę odmian zamówić pozdrawiam
Wendy79 19:52, 18 sty 2018

Ku pamięci, że jakaś zima była...

Monia81 19:54, 18 sty 2018

U mnie to samo... biało...a teraz głowę chce urwać, wieje, że hej...
Dziękuję za info w sprawie dalii
zoja 20:13, 18 sty 2018

Pieknie to wyglada
Taka zima na zdjeciach ma wielki urok
Wendy79 20:18, 18 sty 2018

Monia, Zoja- Wy u mnie, a ja u Was siedzę