Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Księżycowy...

Księżycowy...

kitek81 22:41, 30 sty 2018

No i gdzie zdjęcie męża i sezonu rozpoczętego?
AgataP 11:35, 31 sty 2018

Wendy79 napisał(a)

Maciek już dzisiaj zaczął działać, wpadł do domu umorusany i mówi: Rób mi zdjęcie i pisz dziewczyną, że sezon rozpoczęty

Dwa krzaczory: dereń Siberian Pearls (dla Maćka) i kalinę Park Harvest, dzwonki różne, dziewannę Rosie, bodziszka popielatego Balerinę, przetacznikowca, gipsówkę i bergenię, a zaczęło się tak niewinnie od jeżówki Lemon Drop, która mnie zauroczyła i poleciało...A z gratisów jeszcze jakaś kocimiętka nowa wpadła
W kolejnym sklepie już mi też w koszyku przybywa, ale może uda się część tych roślin z nasion wyhodować, to zaoszczędzę. Na poszerzoną rabatę pod hortensjami miał iść i żeleźniak, i krwawnica, i irysy syberyjskie ( a ktoś się chyba swoich pozbywał) i więcej jeżówki.
Potrzebuję też więcej tawułek Arendsa i zastanawiam się jak je podzielić, bo mam trochę swoich.

Aga mogłaś trąbić na jesień czego potrzebujesz... jak będziesz miała mało to krzycz - ukopie się Gipsówkę też miałam, ładna ale kwitnąc śmierdzi...
Krwawnicę już posadziłam - zobaczymy jak się sprawdzi, dam jej więcej podlewania tak jak sadźcowi. Poluję na białego, jakbyś znalazła daj znać lub kupuj od razu dla mnie
Żeleźniaka różowego czy żółtego?
Ja mam w głowie listę, ale najpierw miejsce potem roślina... chyba że na rozmnożenie... bo potem siedzą biedne w doniczkach...
A w głowie mam: kaliny angielskie, azalie japońskie, bergenie Dragonfly lub Flirt, ubiorek, pierwiosnki, przebiśniegi, może magnolia jeszcze jakaś, bo ostatnio kupiłam Kobusa i ciekawe czy przeżyje zimę.... aha i jabłonki ozdobne typu Golden Hornet - zależy mi na owocach. Więcej nie pamiętam... lub udaję przed sobą że to wszystko hahahahah

Wendy79 11:56, 31 sty 2018

Wiesz jak jest, jesienią nie mam głowy do planowania, a zimą wszystko nabiera konkretów. Żeleźniak marzy mi się żółty, ktoś mi obiecał nasiona (hmmm, chyba Mira(?)), jak nie to zamówię sadzonki.
Z Twojej listy pierwiosnki mi też chodzą po głowie i jeszcze jedna kalina, jakaś z japońskich tym razem,bo lubię kaliny Za mną teraz jeszcze chodzą kukliki. Mam nowe nasadzenie jesienne z jednymi, ale już wiem, że chcę więcej.
Teraz to ja walczę z bólem zęba od niedzieli, wizytę mam dopiero jutro. Muszę jakoś dożyć
AgataP 12:21, 31 sty 2018

Wendy79 napisał(a)
Wiesz jak jest, jesienią nie mam głowy do planowania, a zimą wszystko nabiera konkretów. Żeleźniak marzy mi się żółty, ktoś mi obiecał nasiona (hmmm, chyba Mira(?)), jak nie to zamówię sadzonki.
Z Twojej listy pierwiosnki mi też chodzą po głowie i jeszcze jedna kalina, jakaś z japońskich tym razem,bo lubię kaliny Za mną teraz jeszcze chodzą kukliki. Mam nowe nasadzenie jesienne z jednymi, ale już wiem, że chcę więcej.
Teraz to ja walczę z bólem zęba od niedzieli, wizytę mam dopiero jutro. Muszę jakoś dożyć

Kukliki kupiłam pomarańczowe, zwykłe - od razu podzieliłam do doniczek, a na jesieni posadziłam w warzywniku przy ścieżce.

Ból zęba - ostatni miałam 6 lat temu, na dodatek w ciąży i nie mogłam brać przeciwbólowych... od tego czasu robię systematyczne przeglądy, by uniknąć takiej traumy
margaretka3 11:19, 22 lut 2018

Hej, Aguś, świeżutka dostawa nasion już niedługo
Wysiałaś już coś?
Wendy79 16:48, 03 mar 2018

16 luty - papryka słodka mix i półostra Rokita,
24 luty- lewkonia, szałwia błyszcząca, kalarepa biała
3 marzec - żeleźniak, wsadzone do doniczek karpy dwóch nowych piwonii
sylwia_slomc... 23:00, 03 mar 2018

Niezły początek sezonu
Wendy79 20:35, 04 mar 2018

Takich pięknych irysów korzonki dostałam już na przyspieszony Dzień Kobiet od eMa.

Irys Concord Crush
mira 20:25, 05 mar 2018

Śliczne, te irysy.

To jak było z tymi goździkami, warto?
Wendy79 20:31, 05 mar 2018

mira napisał(a)
Śliczne, te irysy.

To jak było z tymi goździkami, warto?

Bardzo się pokładały, ale może dlatego, że to był mokry sezon (?). Natomiast pięknie mi pachniały w domowych bukiecikach. Bardzo lubię ich zapach.
Ze wschodem nasion nie miałam problemów.