Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Brzozowadzie... 11:29, 16 wrz 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

U mnie też już brak miejsca.

No, Haniu, z tą ławeczką to możemy sobie ręce podać, klimacik podobny, bo fajki z Tobą tam nie lę Też Cię smyrają te kwiatostany po szyi, nie? Pięknie masz!
galgAsia 11:34, 16 wrz 2019

Agatka, a bo trzeba przyjąć postawę adekwatną: plecki proste, dupka wypięta , kolanka ugięte. Inaczej masakra . Mówię Ci to ja, która z kręgosłupem walczy od dobrych 20 lat . Ale się nie daję
Gosiek33 11:34, 16 wrz 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Ale to chyba nie będzie to samo - nie zadziałasz na system korzeniowy grzyba, prawda? Chyba, że sypniesz także trawnik po koszeniu

Grzyby sieją się też z kapelusza

może kawałek i na trawniku podleję
Brzozowadzie... 11:58, 16 wrz 2019

galgAsia napisał(a)
Agatka, a bo trzeba przyjąć postawę adekwatną: plecki proste, dupka wypięta , kolanka ugięte. Inaczej masakra . Mówię Ci to ja, która z kręgosłupem walczy od dobrych 20 lat . Ale się nie daję

A co wtedy z szyją - w dół/bok czy w górę? I jak szarpać tą welką bryłę do przekopania z kurde prostymi pleckami?:Bo ta szyja żyć mi nie daje, a tyle bym sobie jeszcze porobiła w tym sezonie, że jaśnisty szlag mnie trafia!
Ty mi to musisz rozrysować
P.S. Przepraszam Właścicielkę wątku za te prywaty w moim wykonaniu, ale tak lubię Właścicielkę i Jej watek, że mi się nie chce stąd ruszyć
Brzozowadzie... 11:58, 16 wrz 2019

Gosiek33 napisał(a)

Grzyby sieją się też z kapelusza

może kawałek i na trawniku podleję

O widzisz, a ja myślałam, że tylko z korzeni Człowiek uczy się całe życie
galgAsia 12:11, 16 wrz 2019

Włąścicielka to dobra kobieta jest i nam wybaczy, bo my ją kofffamy.
Aga, musisz sobie potrenować tę postawę "na sucho" i wtedy szyja sama Ci wyjdzie (oby nie bokiem). Ale tak sobie myślę, że może przyda Ci się rozgrzewka, taka jak u zapaśników (spokojnie, spokojnie, tylko szyja ) - powolutku, powoluśku kęcisz sobie głową 10 x w prawo, 10 x w lewo, potem przyginasz głowę do barku 10xP, 10xL, 10x do mostka, 10x odchylasz. Ruchy głębokie, obszerne. Wszystko powoli, ostrożnie, boszszsz broń szarpania i gwałtownych ruchów. Owszem, słyszysz i czujesz chrupania w kręgosłupie szyjnym, ale to pikuś. Jak boli - to mniej w serii, ale w miarę regularnie 1-2 x dziennie. A jak ryjesz, to rób sobie przerwę co jakiś czas i pokręć głową (ze zdumieniem, ile to już zrobiłaś ). I plecki powyginaj... I będzie dobrze
Haniu, przywiozę Ci kwiatka, dobrze ?
tulucy 12:48, 16 wrz 2019

Ale z odchylaniem lepiej uważać... mnie mój macant nie zaleca za to można do zestawu dodać unoszenie ramion do uszu - 10xL, 10xP i powtórka i tak 3-4 zestawy
tulucy 12:49, 16 wrz 2019

aaa i jeszcze taki ruch na pochylonej głowie prowadzenie od lewego ramienia do prawego i z powrotem (półbrót jakby)
galgAsia 12:54, 16 wrz 2019

A nie, odchylanie to na wyczucie, ofkors. Ale wtedy, po pracy na prostych, to można dla odmiany plecki wygiąć w pałąk, jak kot . I tak, tak, główka przodem i tyłem od prawa do lewa. No, zaraz Agatkę postawimy na głowie !
tulucy 12:56, 16 wrz 2019

Dobrze, że dziś mam macanta