Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Magara 23:21, 06 mar 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Więcej wiary kobieto. Twój małżonek nie wygląda na ogrodniczą ciamajdę.

Absolutnie ciamajdą ogrodniczą nie jest W sadzeniu roślin jest wręcz perfekcyjny O ile nie zapomni, że trzeba coś posadzić A tu doba się niespodziewanie skurczyła, a Inne Ważne Zajęcia były
Niezależnie od powyższego temat sadzenia buków się u mnie oddala... Wczoraj cały dzień spędziłam na porządkach - w miejscach słonecznych. Na koniec zajrzałam do miejsca gdzie mają być buki - bez kilofa nie ma co podchodzić. Tam słońce od zachodu czyli jeszcze przyjdzie mi poczekać aż rozmarznie. Jak nie dam rady na początku kwietnia ich posadzić - trudno, miejsce zaczeka do jesieni Póki co z zakupem się wstrzymuję bo aura nieprzewidywalna
Gruszka_na_w... 15:36, 08 mar 2023

Magara napisał(a)

Absolutnie ciamajdą ogrodniczą nie jest W sadzeniu roślin jest wręcz perfekcyjny O ile nie zapomni, że trzeba coś posadzić A tu doba się niespodziewanie skurczyła, a Inne Ważne Zajęcia były
Niezależnie od powyższego temat sadzenia buków się u mnie oddala... Wczoraj cały dzień spędziłam na porządkach - w miejscach słonecznych. Na koniec zajrzałam do miejsca gdzie mają być buki - bez kilofa nie ma co podchodzić. Tam słońce od zachodu czyli jeszcze przyjdzie mi poczekać aż rozmarznie. Jak nie dam rady na początku kwietnia ich posadzić - trudno, miejsce zaczeka do jesieni Póki co z zakupem się wstrzymuję bo aura nieprzewidywalna

Aura faktycznie nieprzewidywalna, ale sądzę, że nawet w cienistych miejscach gleba wkrótce rozmarznie. Upałów w prognozach nie widać. Jest szansa na posadzenie tego twojego żywopłotu.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 15:42, 08 mar 2023

Ostatnie dni u mnie są bardzo schematyczne. Rano niewielka śniegowa pierzynka, która do południa topnieje. Po południu zwykle można coś podłubać w ogrodzie.
Wczoraj ogarnęłam w wersji ostatecznej rabaty na przedpłociu i zegarową.
Dzisiaj z prac ogrodowych nici, bo jak to pisze Magara, były Inne Ważne Zajęcia.

Z okazji Dnia Kobiet powtórzę życzenia zasłyszane w radiu "Nowy Świat": obyśmy, tak jak do tej pory, mocno się wspierały, a nie oceniały. Dobrego dnia wszystkim!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
darkowa 18:01, 08 mar 2023

Witaj Haniu

och jak mnie ciągnie do ogrodu , a tu "lypa"

pogoda u mnie taka sama , i dokończyć stawiania szklarenki ni ma jak

A chciałam cię zapytać , jak radzisz sobie
po powrocie z dworu z psem. Chodzi mi o to
czy myjesz , czy wycierasz ,czy nie wiem co.
Zauważyłam , że twój piesek też jest długowłosy
Gruszka_na_w... 20:01, 08 mar 2023

darkowa napisał(a)
Witaj Haniu

och jak mnie ciągnie do ogrodu , a tu "lypa"

pogoda u mnie taka sama , i dokończyć stawiania szklarenki ni ma jak

A chciałam cię zapytać , jak radzisz sobie
po powrocie z dworu z psem. Chodzi mi o to
czy myjesz , czy wycierasz ,czy nie wiem co.
Zauważyłam , że twój piesek też jest długowłosy

Och, gdybym podobnie do Ciebie, miała teraz czekać na montaż szklarenki, to miałabym nerwy napięte jak postronki. To takie ważne ogrodowe wydarzenie.

Nasz pies jest ze schroniska. Ma za sobą jakieś traumatyczne doświadczenia. Uwielbia być głaskany, ale podświadomie zachowuje olbrzymią czujność. Kąpiel to jedyna sytuacja, w której ma zakładany kaganiec. Nie do końca jestem w stanie przewidzieć jego reakcję. Rzadko go więc kąpiemy. Nerwowo reaguje w sytuacjach stresu. Ręcznik do wycierania jest bardzo podejrzany. Pozwala sobie wytrzeć grzbiet, ale brzuch i łapy już niechętnie. Nie przymuszam. Godzę się z tym błotkiem i piaskiem. On i tak dokonał wielkiego wysiłku, aby nam zaufać.

darkowa 20:26, 08 mar 2023

Jesteś wielka Haniu ...tutaj serduszka

Dostaliśmy od syna 2 letnią border colie i

jak miałam do tej pory psy wielorasowce , tak teraz trochę mnie to przeraża.

Nie boi się mycia ,czeka grzecznie jak mówię łapa, aby ja wytrzeć , chociaż nie chętnie ,ale przeraża mnie ile błota i piachu wnosi do domu.

od 2 dni najpierw w piwnicy z mężem ją opłukujemy , a następnie wchodzi na salony...śmieszek

darkowa 20:31, 08 mar 2023

A co do szklarenki...tak się cieszę

Ceny profesjonalnych są nieprzyzwoicie drogie,
a mój D niesamowicie zdolny, i po po po po wielu latach , ...no w końcu
Gruszka_na_w... 20:33, 08 mar 2023

darkowa napisał(a)
Jesteś wielka Haniu ...tutaj serduszka

Dostaliśmy od syna 2 letnią border colie i

jak miałam do tej pory psy wielorasowce , tak teraz trochę mnie to przeraża.

Nie boi się mycia ,czeka grzecznie jak mówię łapa, aby ja wytrzeć , chociaż nie chętnie ,ale przeraża mnie ile błota i piachu wnosi do domu.

od 2 dni najpierw w piwnicy z mężem ją opłukujemy , a następnie wchodzi na salony...śmieszek

Ruch masz zapewniony. Psy tej rasy to wulkan energii. Uwielbiają "pracować". Ja już pogodziłam się z tym, że zwierzaki w domu wiążą się z większym bałaganem.
Gruszka_na_w... 20:34, 08 mar 2023

darkowa napisał(a)
A co do szklarenki...tak się cieszę

Ceny profesjonalnych są nieprzyzwoicie drogie,
a mój D niesamowicie zdolny, i po po po po wielu latach , ...no w końcu

Piękny prezent Ci zrobił. Marzenie!
darkowa 20:40, 08 mar 2023

Ooo tak