Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Muszelka 20:19, 30 sie 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Tutaj te budki funkcjonują na podobnej zasadzie jak wasza szafa. Świetna inicjatywa. Lubię takie.

Na chwilę wstawię zdjęcie. Potem usunę.
Gosialuk 20:54, 30 sie 2023

Ja też widziałam takie szafy u nas. A u mnie w bibliotekach są półeczki na taką wymianę książek.
Gruszka_na_w... 21:39, 30 sie 2023

Muszelka napisał(a)

Na chwilę wstawię zdjęcie. Potem usunę.

Ależ cudowne rozwiązanie. Jakość wykonania budzi podziw.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Agatorek 21:42, 30 sie 2023

Ostatnie takie tamy super ❤️
Ogród zachwyca nadal, mimo trudnych warunków pogodowych

Świetna wycieczka! Też kojarzę „Krzyk” w innych barwach .
Rzeźby przepiękne
Gruszka_na_w... 21:42, 30 sie 2023

Gosialuk napisał(a)
Ja też widziałam takie szafy u nas. A u mnie w bibliotekach są półeczki na taką wymianę książek.

Są takie książki, do których już nie ma się ochoty wracać. Nadanie im drugiego życia to świetna inicjatywa. U mnie w bibliotece funkcjonuje regał z "książkami za złotówkę". Nie budził entuzjazmu, bo umieszczono tam książki wycofane z obiegu bibliotecznego (jakieś polityczno-ekonomiczne gnioty).
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Makao 21:48, 30 sie 2023

Łał, ale ciekawy park. Te posągi ludzkich zmian dość specyficzne. Kobieta z dziećmi na plecach jako koń bardzo wymowna. Straszne ale czasem prawdziwe.
Gatki śmieszne. Dziwne to wszystko ale można doszukać się sensu.
Gruszka_na_w... 21:52, 30 sie 2023

antracyt napisał(a)
Haniu, ale mi przyjemność tą relacją zrobiłaś. Z chęcią wróciłabym do Oslo po raz drugi

Lubię miasta skrojone na ludzką miarę. Oslo wg mnie takie jest. Mnóstwo tu miejsc, gdzie można przysiąść, uprawiać sporty, znajdować przyjemność w obcowaniu z naturą. Zachwyca mnie obecność sztuki w przestrzeni publicznej i wielka otwartość na przeróżne artystyczne wizje.
Bardzo umiejętnie połączyli starą oraz nowoczesną architekturę i znakomicie wpisali zabudowę miasta w naturalną przestrzeń.
Mnie się jeszcze marzy wyprawa bardziej na północ.
Gruszka_na_w... 22:02, 30 sie 2023

Makao napisał(a)
Łał, ale ciekawy park. Te posągi ludzkich zmian dość specyficzne. Kobieta z dziećmi na plecach jako koń bardzo wymowna. Straszne ale czasem prawdziwe.
Gatki śmieszne. Dziwne to wszystko ale można doszukać się sensu.

W sztuce nie zawsze trzeba się doszukiwać narzuconego przez artystę sensu. Tak myślę.
Istotniejsze jest chyba to, co w nas zaczyna drgać.
A wiesz, w tym parku była rzeźba załatwiającego potrzeby fizjologiczne człowieka
zdjęcie ze strony parku

Dziwne? Nie. Idealnie wpasowało się otaczającą przestrzeń. Można by rzec za Terencjuszem: „Człowiekiem jestem; nic, co ludzkie, nie jest mi obce”.
Gruszka_na_w... 22:03, 30 sie 2023

Agatorek napisał(a)
Ostatnie takie tamy super ❤️
Ogród zachwyca nadal, mimo trudnych warunków pogodowych

Świetna wycieczka! Też kojarzę „Krzyk” w innych barwach .
Rzeźby przepiękne

W moim ogrodzie zaczynały się już zwiastuny jesieni. Ciekawa jestem, co zastanę po powrocie.
Magara 23:58, 30 sie 2023

Haniu, wakacji trochę zazdroszczę, w każdym możliwym kierunku W Oslo nie byłam, z przyjemnością obejrzałam

Od dawna się noszę z tym pytaniem do Ciebie: jak pogodzić ogród i działkę z wakacjami???
Mam wrażenie, że od kiedy zamieszkaliśmy na działce to ta "ziemia" nas wciąga i woła. Ciągle coś do zrobienia, do naprawienia, do dopilnowania. Czasem czuję się zakładnikiem tego kawałka ziemi