Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 19:37, 13 lut 2024

Narsilia napisał(a)
Witam dziękuję za odwiedziny , jak widzę te tysięczne strony bloga to widzę że sporo mnie ominęło ,

Najbardziej optymistyczne jest przeczytanie pierwszych 5 stron, a po nich ostatnich 20. Widać, co dało się zrobić i co wyrosło z posadzonych 10 lat temu roślin.

Bywała kiedyś na forum Mała Mi. W sumie miała trzy swoje wątki, a każdy liczył ponad tysiąc stron. Przeczytałam całą trylogię.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 19:40, 13 lut 2024

Anda napisał(a)

Pozdrów ją proszę ode mnie
Może niedługo znajdzie trochę czasu. Bardzo jestem ciekawa, jak rozwija się jej ogród.

Pozdrowienia oczywiście przekażę. Galgasia ma teraz sporo na głowie; praca zawodowa, praca dodatkowa, ogród ozdobny oraz ogródek ROD-owski ze szklarnią. Jest co ogarniać.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 19:41, 13 lut 2024

Judith napisał(a)

Brawo Ty! . Codziennie coś się ogrodowo dzieje .

Oj dzieje się, dzieje. Nie wiem tylko, czy wciąż lecę pod górkę, czy mam już z górki.
Narsilia 19:45, 13 lut 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Najbardziej optymistyczne jest przeczytanie pierwszych 5 stron, a po nich ostatnich 20. Widać, co dało się zrobić i co wyrosło z posadzonych 10 lat temu roślin.

Bywała kiedyś na forum Mała Mi. W sumie miała trzy swoje wątki, a każdy liczył ponad tysiąc stron. Przeczytałam całą trylogię.

To się nazywa wierna ogrdowiskomaniaczka przeczytać tyle bloga szacun , choć zima to da się zrobić , a ja szczególnie już tak mnie że chwilę przed przedwiosniem to tylko forum i książki mnie ratuja , choć tak można ,,pochodzić po tych ogrodach,,
GingerO 20:37, 13 lut 2024

Haniu, czy Galgasia ma tu swój wątek? Chętnie poczytam. Ty i Anda zrobiłyście jej reklamę. Inaczej mowiac: jeśli Wy Dwie ja wspominacie w taki sposób to musi być nietuzinkowa osobą i mieć wiele do powiedzenia ogrodowego. Jesteście dla mnie papierkiem latmusowym
GingerO 20:38, 13 lut 2024

Lakmusowym!!!
Basieksp 21:07, 13 lut 2024

Też polujemy na pogodowe okienko by opryski zrobić może się uda w czwartek, piątek ma być u nas na plusie i ma nie padać
Gruszka_na_w... 21:08, 13 lut 2024

Teraz najbardziej kojarzę się z papierkiem lamusowym. Dobrze wypadam w testach znajomości wydarzeń z ubiegłego wieku.

Galgasia ma swój wątek w dziale : Projektowanie. Uwielbiam Galgasię za jej upodobanie do racjonalnego myślenia, duże poczucie humoru i wielkie serce. Już przy pierwszym spotkaniu czułam się tak, jakbym znała ją od zawsze.
Ogród bez reguł Galgasi
Gruszka_na_w... 21:09, 13 lut 2024

Basieksp napisał(a)
Też polujemy na pogodowe okienko by opryski zrobić może się uda w czwartek, piątek ma być u nas na plusie i ma nie padać

Basieńko, w tym sezonie przestałam cokolwiek planować. Zdaję się na żywioł, bo to co się dzieje za oknem stało się nieprzewidywalne.
Gruszka_na_w... 21:18, 13 lut 2024

Narsilia napisał(a)

To się nazywa wierna ogrdowiskomaniaczka przeczytać tyle bloga szacun , choć zima to da się zrobić , a ja szczególnie już tak mnie że chwilę przed przedwiosniem to tylko forum i książki mnie ratuja , choć tak można ,,pochodzić po tych ogrodach,,

Od kiedy jestem na forum, to uwielbiam czytać te najdłuższe wątki. Traktuję je jak książkę z ciekawą fabułą. Przy takim podejściu można nie tylko śledzić kolejne etapy powstawania ogrodu, poznać w miarę dokładnie tok planowania ogrodu, wyboru nasadzeń, ale też poobserwować, co się sprawdziło, co wypadło i jakie trzeba było wprowadzić korekty. To pasjonujące historie. Nie tylko ogrodowe.
Zanim założyłam własny wątek, to przeczytałam takich historii kilkanaście.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies