Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 13:29, 14 lut 2024

Anda napisał(a)

Szkoda, że właścicielki tych wątków w większości już się tu nie udzielają.

Madzenka miała też z 5 wątków. Wszystkich w całości nie przeczytałam niestety. To poszukiwanie ciekawych do czytania wątków często zaczynałam od ostatnich stron działu nasze ogrody. Zerkałam do tych, które miały 300-400 stron. Te krótsze często urywały się zbyt wcześnie.

Spora część forumek przerzuciła się na mniej absorbujące czasowo strony, gdzie wystarczy wrzucić zdjęcia, a część pochłonęła proza życia. Czasem pewnie uznały, że kiedy ogród dojrzał, to już nie bardzo jest o czym pisać.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Wiolka5_7 14:32, 14 lut 2024

Dużo dziewczyn z tych nieaktywnych wątków jest aktywna teraz na bieżąco na IG

Edit.
Martka też jest na IG
GingerO 15:34, 14 lut 2024

Dziewczyny dziękuję za te polecenia!
Nie wszystko da się przeczytać, ale cześć na pewno.
Ja bardzo lubię wątek Mgdusi Sałatka pokrzywowa i w ogródku Martki, oba już nieaktywne.
I jeszcze jeden był, coś że Sleżą w tytule.
Czytam Wasze
Gruszka_na_w... 16:51, 14 lut 2024

Wiolka5_7 napisał(a)

Edit.
Martka też jest na IG

Martka unika kontaktu, bo jej profil jest (opieram się na wiedzy przekazanej przez forumki) zamknięty dla komentarzy.

Kiedy pisałam o aktywności na innych stronach, to miałam na myśli Fb i IG.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 17:01, 14 lut 2024

Anda napisał(a)

I przypomniałam sobie jeszcze o jednej dziewczynie, która uwielbiała styl holenderski

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1546-ogrod-z-perspektywa-na-przyszlosc

Szkoda, że właścicielki tych wątków w większości już się tu nie udzielają.

Zaintrygował mnie ten watek. To będzie moja kolejna lektura. Dziękuję.
Gruszka_na_w... 17:07, 14 lut 2024

Dzisiaj nie padało, jutrzejszy dzień też ma być bezdeszczowy. Na termometrze 8-10 stopni. Oprysk miedzianem sadu i drzewek owocowych na rabatach zrobiony. Uporządkowana rabata podokienna na froncie, przycięte dwie hortensje i miniaturowe berberysy, odkurzona kamienna opaska. Uff!
Końcówka tygodnia ma być (poza niedzielą) bezdeszczowa i bardzo ciepła. Najprawdopodobniej zrobię wtedy oprysk preparatem olejowym.
Judith 17:54, 14 lut 2024

Ale tak bez fociszy?
MartaCho 19:09, 14 lut 2024

Wiolka5_7 napisał(a)

Edit.
Martka też jest na IG

Tak, tak, ale od jakiegoś czasu ma konto prywatne, raz „pukałam”, nie zostałam niestety „przyjęta do grona znajomych”. Żałuję, ale cóż tu począć.
Gruszka_na_w... 20:19, 14 lut 2024

Judith napisał(a)
Ale tak bez fociszy?

Zmrok mnie zastał.
Gruszka_na_w... 20:23, 14 lut 2024

MartaCho napisał(a)

Tak, tak, ale od jakiegoś czasu ma konto prywatne, raz „pukałam”, nie zostałam niestety „przyjęta do grona znajomych”. Żałuję, ale cóż tu począć.

Mam problem z akceptacją takich zachowań. Czasem tak już jest, że w pamięci dłużej zostaje to, jak coś się kończy, niż to, jak się zaczęło.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies