Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Magara 23:52, 12 lut 2024

Czekam na info od Ciebie kiedy będziesz stosować te wszystkie magiczne preparaty
Mam wszystko w pogotowiu, temperatury na plusie, tylko jakoś te opady przeszkadzają

Drzewka w tzw. sadzie mam niepowapnowane, mówię "trudno" - nie było kiedy a teraz nie ma jak bo pada non stop

Pogoda za oknem sugeruje, żeby arkę budować a nie myśleć o ogrodzie
Makao 06:22, 13 lut 2024

U mnie pada cały czas od początku lutego. Jeden dzień był słoneczny to aż żyć się chciało. Człowiek nowej energii dostał. A potem znowu się zachmurzyło i cały czas mżawka
Gruszka_na_w... 10:03, 13 lut 2024

Magara napisał(a)
Czekam na info od Ciebie kiedy będziesz stosować te wszystkie magiczne preparaty
Mam wszystko w pogotowiu, temperatury na plusie, tylko jakoś te opady przeszkadzają

Drzewka w tzw. sadzie mam niepowapnowane, mówię "trudno" - nie było kiedy a teraz nie ma jak bo pada non stop

Pogoda za oknem sugeruje, żeby arkę budować a nie myśleć o ogrodzie

W tym sezonie nie da się robić żadnych planów. Trzeba wykorzystywać każdą dostępną godzinę, żeby choć trochę posunąć prace do przodu. Drzewka bieliłam pod koniec grudnia. Akurat była zdatna do tego aura.
Obserwuj prognozy pogodny. Jeśli trafi się cały bezdeszczowy dzień i noc, a temperatura będzie powyżej zera, to możesz profilaktycznie zrobić oprysk różom i drzewkom 5% roztworem mocznika lub miedzianem. Tym pierwszym można też opryskać glebę wokół, zwłaszcza przy różach. Czasem opadły tam liście porażone czarną plamistością lub rdzą.

U mnie arka jeszcze zbędna, ale Galgasia raportowała, że takich opadów nigdy nie miała i cieszy się z tego bardzo.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 10:08, 13 lut 2024

Makao napisał(a)
U mnie pada cały czas od początku lutego. Jeden dzień był słoneczny to aż żyć się chciało. Człowiek nowej energii dostał. A potem znowu się zachmurzyło i cały czas mżawka

Prawie w całej Polsce poziom rzek jest powyżej normy i zagrożenie wylaniem jest bardzo duże. Tych słonecznych godzin jest jak na lekarstwo.
U mnie w nocy był lekki przymrozek, do 9 niebo było błękitne, świeciło słoneczko, a teraz znowu buro i ponuro z wysokim prawdopodobieństwem deszczu. Jedynym dużym plusem jest wyraźnie dłuższy dzień.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Anda 14:21, 13 lut 2024

Haniu, a Galgasia na forum już nie zagląda?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gruszka_na_w... 17:31, 13 lut 2024

Anda napisał(a)
Haniu, a Galgasia na forum już nie zagląda?

Podczytuje. Brakuje jej czasu na wpisy. Mamy systematyczny kontakt telefoniczny. To dla mnie jedna z piękniejszych znajomości na forum.
Gruszka_na_w... 17:36, 13 lut 2024

Udało się po południu przyciąć hortensje na zapłociu i na garażowej. W sumie 10 sztuk. To dorosłe egzemplarze, więc cięcia trochę było. Przy okazji przycięłam na tych rabatach liście szafirków, pięciorniki i turzyce Silver Sceptre. Ufff!
Judith 17:53, 13 lut 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Udało się po południu przyciąć hortensje na zapłociu i na garażowej. W sumie 10 sztuk. To dorosłe egzemplarze, więc cięcia trochę było. Przy okazji przycięłam na tych rabatach liście szafirków, pięciorniki i turzyce Silver Sceptre. Ufff!

Brawo Ty! . Codziennie coś się ogrodowo dzieje .
Anda 18:10, 13 lut 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Podczytuje. Brakuje jej czasu na wpisy. Mamy systematyczny kontakt telefoniczny. To dla mnie jedna z piękniejszych znajomości na forum.

Pozdrów ją proszę ode mnie
Może niedługo znajdzie trochę czasu. Bardzo jestem ciekawa, jak rozwija się jej ogród.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Narsilia 19:02, 13 lut 2024

Witam dziękuję za odwiedziny , jak widzę te tysięczne strony bloga to widzę że sporo mnie ominęło ,