Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Anda 15:25, 04 gru 2016

Ślicznie Uwielbiam to szmaragdowe światło zimowe w cieniu
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
16:35, 04 gru 2016
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

dużo slicznych rabatek w kolistych kształtach i pieknie meandrujący miedzy nimi trawniczek,pewnie pracy przy koszeniu w związku z tymi zawijasami dużo,ale warto-śliczne widoczki
Gruszka_na_w... 17:47, 04 gru 2016

Kosi się normalnie- jednym kołem na rabacie.

Ewo, zimowe cienie są taaaaaakie długie. Do szronu bardzo pasuje cień.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
AgataP 19:18, 04 gru 2016

I detale

co to za iglaczek ? będzie taki malutki czy urośnie?

AgataP 19:20, 04 gru 2016

I detale

I ten też ładny z naparstnicą... ja się nie znam na iglaczkach, napisz mi proszę nazwę tego też, poszukam go sobie w necie

a poza tym widoczki masz super, wciąż niezmiennie zachwyca mnie połączenie rozchodnika i rozplenic...
TeresaK 19:29, 04 gru 2016

Piękny ten Twój ogród grudniową porą Nie czas, żeby zastanawiać się co będzie za 20 lat
Gruszka_na_w... 20:23, 04 gru 2016

Agatko, to będzie coś karłowego, ale zabij... nie wiem co.
Zimową porą zeszłego roku naszło mnie na wprowadzenie zmian na rondzie, bo mi zgrzytało. Danusia stwierdziła, że trzeba tam dosadzić zimozielonych. Pojechałam do szkółki Finki i opowiedziałam o swojej zgryzocie jak na spowiedzi, a ona wskazała na tego iglaczka. Z fachowcem nie dyskutowałam. Zapłaciłam, posadziłam i jest Jedno jest jasnozielone, a drugie niebieskawe.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 20:27, 04 gru 2016

TeresaK napisał(a)
Piękny ten Twój ogród grudniową porą Nie czas, żeby zastanawiać się co będzie za 20 lat

Lubię czasem pofilozofować sobie przy niedzieli.
Musiałam kiedyś pisać wypracowania na temat "Jak będzie wyglądać świat w roku 2000?".
Moje wyobrażenia całkowicie się rozminęły z rzeczywistością, ale to mnie nie zniechęciło do wyobrażania sobie różnych takich.
TeresaK 20:31, 04 gru 2016

Zastanawiam się na jaki temat ja musiałam pisać wypracowania. I wiesz... jak ja pisałam wypracowania, to jeszcze nikt tak daleko w przyszłość nie wybiegał
Gruszka_na_w... 20:43, 04 gru 2016

Teresko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies