Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

oska45r 16:04, 28 lis 2016

Ciekawe propozycje, świetnie to wszystko wygląda !
mirkaka 16:54, 28 lis 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Żywotniki nabrały miedziano-brązowych odcieni. Nie przepadam za nimi, ale... są niedrogim, zimozielonym akcentem, dobrze się komponują z większością roślin, w miarę szybko rosną i występują w wielu odcieniach i formach- kulki, stożki, kolumny, poduchy. Jesień pozwala dostrzec, czy zimozielone akcenty rozłożone zostały akuratnie.

Zywotniki zimą mają faktycznie kolor nieciekawy ale za to jak ruszą wiosną to nie mogę się napatrzyć na ich soczyste barwy Szczególnie wszystkie żółto-zielone
tulucy 20:10, 28 lis 2016

Haniu dzięki czyli masz rozbudowany mocno system. My zrobimy tylko - jeśli się da - odzysk ciepła w kanałach dymnych i może jeszcze jakiś kanał z gorącym powietrzem. Chcieliśmy kiedyś mieć rozprowadzenie ciepła po całym domu, ale źle nam projektant wymyślił i musielibyśmy dodatkową turbinę wstawiać, a m już nie chciał kombinować. Na dobrą sprawę teraz jest mi już wszystko jedno, czy to będzie grzał mniej czy bardziej, chciałabym mieć w koñcu wykończony salon...
tulucy 23:54, 28 lis 2016

No dobrze, skończyłam czytać dziennik budowy, ale tylko dlatego, że zaczęłam od połowy... Haniu osobiście radzę znaleźć wydawcę... Genialna rzecz do czytania... Wsiąkłam... A o tym, że mogę u Ciebie mieszkać to już nawet nie wiem, czy pisać... Mnóstwo identycznych dylematów i wyborów, nawet narzuta na łóżko w tym samym kolorze
Pozdrawiam i idę spać, bo jutro trzeba do pracy
AgataP 10:15, 29 lis 2016

No i Gruszko okazało się, że ja już dawno Twoje zmagania z domem przeczytałam nawet nie wiedząc że to Twoje czytało się rzeczywiście z zapartym tchem
Dom masz śliczny, klimatycznie tak jak na zewnątrz. U mnie też dominują podobne kolory jak u Ciebie. Może więcej czerni jeszcze
A z ogrzewania to my mamy kominek z DGP, też sobie chwalimy + elektrykę. Jak 4 lata temu kupiliśmy 6 m3 drewna to mamy do tej pory W tym roku dojdzie jeszcze poddasze do rozprowadzenia ciepła, dlatego u nas jest turbina.

No i my wciąż jeszcze urządzamy wnętrza pora wynieść się z salonu do prawdziwej sypialni.

U mnie sypie, wieje i jest zimno brrr - kominek odpalony
Gruszka_na_w... 13:44, 29 lis 2016

Lucy, Agatko, cieszę się, że mogłam zapewnić czytelniczą rozrywkę.
U nas też jest turbinka ale dodatkowo mamy sterowniczek regulujący procesem spalania. My tylko wrzucamy drewienka i włączamy przycisk, automatyka pięknie reguluje resztę.
Lubię ikeowskie dodatki, bo są tym, czym są i nie udają niczego więcej. Czysty pragmatyzm.
A dylematy budujących zawsze będą takie same: marzenia i rzeczywistość. Co wybrać?
Postawiliśmy na rzeczywistość, żeby uniknąć wieloletniego rozbabrania. Rach- ciach i już.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
tulucy 18:31, 29 lis 2016

Haniu, nie wiem, czy to dobrze tak z tą rozrywką, bo ja dziś niewyspana za długo wczoraj siedziałam
Gruszka_na_w... 19:12, 29 lis 2016

Lucy
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Rytla 19:29, 29 lis 2016

Szybciej było przestudiować tamte wpisy, niż nadgonić tutaj!
AnnaCh 19:56, 29 lis 2016

Też przeczytałam dziennik
Taki z Ciebie Bob Budowniczy i kierownik budowy jak ze mnie