Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

roma2 19:43, 05 mar 2017

Śmieję się, bo ja za dziwaka, mimo, że do zamieszkania daleko już robię!
Jana 19:45, 05 mar 2017

jej jak ślicznie a ile pracy wykonałaś, no szacun muszę też oczyścić tuje ale tak tego nie lubię bo od razu mam jakieś uczulenie a takie butki też muszę kupić i też mój sąsiad popatrzy na mnie jak na dziwaka, co tam jak mogłam przegapić róże pomarszczone u cibie, masz może fotki? uwielbiam je
tulucy 19:46, 05 mar 2017

Haniu, a co masz na pergoli w wejściu do warzywnika?
Wendy79 20:03, 05 mar 2017

Przypomniałaś mi, że truskawki na mnie czekają, a już powiedziałam M., że na dwa tygodnie mam spokój z warzywnym...
Gruszka_na_w... 20:43, 05 mar 2017

Roma Też działałam ogrodowo na etapie fundamentów.

Jana, mam dwie róże pomarszczone. Sadzone były dwa lata temu. To jeszcze maluchy, ale miały po kilka kwiatków. Pięknie pachną, nie chorują. Fotki są na str. 54. Kwitną już od drugiej połowy maja.

Lucy, przy obu pergolach mam róże. Na tej przy wejściu do warzywnika wspina się Dortmund i Rosarium Uetersen ewet. Laguna. Już nie pamietam dokładnie. Zdjęcia z września

Jana, do czyszczenia tuj ubrałam grubą bluzę z kapturem w rozmiarze XXL i skórzane rękawiczki, na oczy gogle.

Wendy , truskawki nie zając. Moje jeszcze nie wystartowały. Zależało mi na wstępnym oczyszczeniu, bo w tygodniu mam rozdrabiać pozostałości miskantów i zrębkami chciałam wyściółkować międzyrzedzia truskawek. Musiałam więc je przygotować.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
polinka 21:02, 05 mar 2017

Haniu, z przyjemnością nadrobiłam Twój wątek, lubię Cię czytać a juz rady warzywnikowe chłonę z radością U mnie też już kilka wysiewów poczyniłam, czekam teraz na flance sałaty.
anbu 21:27, 05 mar 2017

Haniu też cały tydzień marzyłam o tym weekendzie
Ale fajnie wszystko zrelacjonowałaś super się ogląda i czyta
Gruszka_na_w... 21:39, 05 mar 2017

Polinko, życzę wspaniałych wschodów w Twoim warzywniku.
To było jedno z moich największych pragnień, aby móc wyskoczyć omalże w pidżamce po warzywka do konsumpcji. Sporo mam radości z tego własnego warzywnika.

Aniu, właśnie uzupełniam lekturę forum. To był u większości taki wymarzony weekend. Gorzej będzie przy jutrzejszym wstawaniu. Odczuwam posiadanie mięśni w miejscach, o których dawno zapomniałam.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
tulucy 22:35, 05 mar 2017

Jak to moje dziecię po pierwszej jeździe rowerem w tym roku stwierdziło "mam zakwasy nawet na pośladkach"

Haniu, u mnie jeszcze pergoli nie ma, ale róże w wejściu do warzywnika już rosną, Rosarium Ut. i po drugiej stronie Souv. du Dr Jamain.
Gruszka_na_w... 22:46, 05 mar 2017

Lucy, piękny różany duecik.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies