Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

tulucy 22:48, 05 mar 2017

Oby... Mam nadzieję, że będą pasować do siebie.
AgataP 08:48, 06 mar 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Polinko, życzę wspaniałych wschodów w Twoim warzywniku.
To było jedno z moich największych pragnień, aby móc wyskoczyć omalże w pidżamce po warzywka do konsumpcji. Sporo mam radości z tego własnego warzywnika.

Aniu, właśnie uzupełniam lekturę forum. To był u większości taki wymarzony weekend. Gorzej będzie przy jutrzejszym wstawaniu. Odczuwam posiadanie mięśni w miejscach, o których dawno zapomniałam.

No właśnie Gruszeczko - mało warzywniaka pokazywałaś, a masz ślicznie zaplanowany, obrobiony, ozdobiony - no miód na moje serce.
zazdroszczę, zazdroszczę i jeszcze raz zazdroszczę wyjścia do ogrodu
ale pocieszam się faktem, że przy mojej pracy mogę wybrać sobie dowolny słoneczny dzień by wyskoczyć w rabaty.
Kawa 13:52, 06 mar 2017

pięknie było chociaż u mnie halny trochę pokrzyżował moje plany

Piękna wiosna już u Ciebie piękna
Makusia 14:28, 06 mar 2017

Dzień dobry HAniu

Czy mogłabyś wysłać mi nieco Twojej wiosny?
asiak 15:31, 06 mar 2017

Makusia napisał(a)
Dzień dobry HAniu

Czy mogłabyś wysłać mi nieco Twojej wiosny?

Oooo, jest Makusia
Nawet myślałam o Tobie niedawno
Gruszka_na_w... 21:33, 06 mar 2017

Agatko, warzywnik był prezentowany wielokrotnie. W ubiegłym sezonie cieszyłam się nim po raz pierwszy w normalnym cyklu rozwojowym roślin. Robiłam go wiosną 2015 roku i z uwagi na nawał prac nie ze wszystkimi wysiewami zmieściłam się w czasie. Jakość gleby też była nienajlepsza.
kwiecień 2015

lipiec 2015

2016

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Jana 21:38, 06 mar 2017

cieszą własne warzywa, prawda? wyobraziłam sobie Ciebie czyszczącą te tuje
Gruszka_na_w... 21:40, 06 mar 2017

Kamilko, podczas halnego należy unikać siekier. Człek się nieco nadpobudliwy i nerwowy robi. Widły wydały mi się bezpieczne.

Makusiu, jak dobrze, że jesteś. Mamy z Asią podobne odczucia radości.
Skraweczki wiosny- na drugiej fotce czosnki w runiance
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 21:45, 06 mar 2017

Jana napisał(a)
cieszą własne warzywa, prawda? wyobraziłam sobie Ciebie czyszczącą te tuje

Tuje mnie trochę maskowały! Atrakcyjniej wyglądałam w tej bluzie XXL, kolczastych buciorach na nogach i z kosturem w ręku. Zgłoszę się na casting, jeśli będą poszukiwali Baby- Dziwo.
Odkryłam słodycz w warzywach- takie są moje doświadczenia po konsumpcji własnej produkcji.
Jana 21:59, 06 mar 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Tuje mnie trochę maskowały! Atrakcyjniej wyglądałam w tej bluzie XXL, kolczastych buciorach na nogach i z kosturem w ręku. Zgłoszę się na casting, jeśli będą poszukiwali Baby- Dziwo.
Odkryłam słodycz w warzywach- takie są moje doświadczenia po konsumpcji własnej produkcji.