Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Pszczelarnia 13:23, 28 lis 2017

Wiesz, u mnie dębolistna też nie kwitnie co roku. Ale wynagradza mi liśćmi - ja ja lubię. Teraz już nie kopczykuję.

I rozmarzyłam się, że gdybym miała kawałek muru, tobym posadziła te wszystkie fajne hortensje razem jako kolekcję: dębolistna, Ayesha, serrata i te o omszonych liściach.

Kawa 14:24, 28 lis 2017

Haniu
jak to jest że u Ciebie tak ładnie kolorowo czysto taki ładzik a u mnie pobojowisko jakieś
kurcze nooo..
Gruszka_na_w... 20:42, 28 lis 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Wiesz, u mnie dębolistna też nie kwitnie co roku. Ale wynagradza mi liśćmi - ja ja lubię. Teraz już nie kopczykuję.

I rozmarzyłam się, że gdybym miała kawałek muru, tobym posadziła te wszystkie fajne hortensje razem jako kolekcję: dębolistna, Ayesha, serrata i te o omszonych liściach.

Kawałek muru bym przygarnęła bez zastrzeżeń. Najlepiej ceglanego.
Podziwiałam zdjęcia z ogrodu Dzidki z hortensją Ayesha, ale w swoim ogrodzie jakoś nie widzę bukietówek. Wydaje mi się, że one zdecydowanie lepiej prezentują się w ogrodzie dojrzałym, takim ze starodrzewem. Z nutką tajemniczości, mchów i porostów. Tego u mnie długo jeszcze nie będzie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 20:43, 28 lis 2017

Kawcia, gdzie Ty tam u siebie widzisz pobojowisko? Może zaglądasz do sąsiada?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gabriela 17:19, 29 lis 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Kawałek muru bym przygarnęła bez zastrzeżeń. Najlepiej ceglanego.
Podziwiałam zdjęcia z ogrodu Dzidki z hortensją Ayesha, ale w swoim ogrodzie jakoś nie widzę bukietówek. Wydaje mi się, że one zdecydowanie lepiej prezentują się w ogrodzie dojrzałym, takim ze starodrzewem. Z nutką tajemniczości, mchów i porostów. Tego u mnie długo jeszcze nie będzie.

Iiii tam, a jak się ogród zestarzeje, to nie będziesz miała hortensji.
Ayesha jest cudna, niestety kilka prób ukorzeniania nie wypaliło, ale się nie poddaję, a w handlu na nią jeszcze nie trafiłam.
A mur to sama planuję i już nawet nie jeden, ale wolałabym mieć na nim róże i winogrona.
tulucy 17:35, 29 lis 2017

A ja mam mur, kawałek, ale to tył muru sąsiadów, bardzo roboczy tył, taka lewa strona, do tego oni stawiali później niż nasze ogrodzenie i przed murem mam jeszcze naszą starą siatkę...
Gruszka_na_w... 20:53, 29 lis 2017

Gabriela napisał(a)

Iiii tam, a jak się ogród zestarzeje, to nie będziesz miała hortensji.
Ayesha jest cudna, niestety kilka prób ukorzeniania nie wypaliło, ale się nie poddaję, a w handlu na nią jeszcze nie trafiłam.
A mur to sama planuję i już nawet nie jeden, ale wolałabym mieć na nim róże i winogrona.

A znalazł się już fachowiec do budowy?
Na murze mogłabym mieć róże. Najchętniej takie, których nie trzeba ciąć.
Gruszka_na_w... 20:56, 29 lis 2017

Lucy, dobrze mieć sąsiada z murkiem.
paniprzyroda 23:11, 29 lis 2017

Marzy mi się murek, ale niski, na którym donice można by postawić. Chyba samej trzeba zbudować. I jeszcze pomyśleć, gdzie go wcisnąć, to największy problem
Kawa 10:29, 30 lis 2017

no widzę Haniu
i tak mi sie myśli że za mało drzew, taw i za wąskie rabaty hihiih

u Ciebie za to bardzo mnie siem podobie