Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 16:55, 21 lis 2017

Kawa napisał(a)

sezon zamknięty ale wcale u ciebie tego nie widać wszystko kolorowe
czekam u Ciebie na wiosnę , u ciebie zawsze jest wcześniej

Najpierw muszę ogłosić, że nadeszła

Chwilowo się na to nie zanosi.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 17:05, 21 lis 2017

Gosiek33 napisał(a)
Szron u Ciebie a u mnie właśnie zaczął śnieg padać.... a trawy mam nie powiązane

U mnie większość traw wciąż powiewa swobodnie. Bardzo grząsko jest.

Brzozowadziewczyna napisał(a)
U Ciebie, mimo że już sezon zamknięty, nadal pięknie. Przechadzam się to tu, to tam... Pozdrawiam ciepło

Brzozowa dziewczynko, dobrze, ze się odnalazłaś po dłuższej przerwie. Mam nadzieję, że spacer był udany.

Agania napisał(a)

Jednonocny przymrozek przyniósł Ci niespodziankę i zaowocował ślicznymi zdjęciami...brawo

U nas na plusie i trochę mokrego śniegu zobaczyłam i tyle

To był jednorazowy wybryk. Od wczoraj pada.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Muszelka 17:09, 21 lis 2017

Piękne zdjęcia ze szronkiem w ogrodzie
Gruszka_na_w... 17:13, 21 lis 2017

mrokasia napisał(a)

Prześlicznie!!!

Dziękuję w imieniu jesieni.

AgataP napisał(a)
Kolory masz cudne jesienią, ja wciąż nad tym pracuję... ale na obecną chwilę jestem ukontentowana ogrodem... pora zająć się nieco domem

Agatko, jesienna odsłona Twojego ogrodu wygląda przepięknie. A końcówka roku rzeczywiście odciąga myśli od ogrodu. Choć przyznaję, że mam słabość do rzucania nań okiem przez okienka.

anka_ 17:14, 21 lis 2017

Nie straszymy zimą, nie straszymy... Bo u mnie jeszcze masa pracy i sadzenia przed zimą. A pogoda nie rozpieszcza.

Haniu co to za żurawka?

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Gruszka_na_w... 17:14, 21 lis 2017

Muszelka napisał(a)
Piękne zdjęcia ze szronkiem w ogrodzie

Natura jest w tej dziedzinie mistrzem.
Gruszka_na_w... 17:16, 21 lis 2017

anka_ napisał(a)
Nie straszymy zimą, nie straszymy... Bo u mnie jeszcze masa pracy i sadzenia przed zimą. A pogoda nie rozpieszcza.

Haniu co to za żurawka?

Wydaje mi się, że Marmelade. Wyjątkowo dobrze rośnie w tym miejscu.
Gruszka_na_w... 17:24, 21 lis 2017

Tegoroczna inwazja opuchlaków spowodowała, że z czułością patrzę na pojawiające się to tu, to tam kopce. W tym sezonie nie miałam podstaw, aby narzekać na śmiałka darniowego. Przez cały sezon był zdrowy jak rybka. Szkoda, że nie mam dla niego większego obszaru. Musi pozostać solistą.

Gubi igiełki metasekwoja Chubby, a wiąz Jacqueline Hillier wciąż całkowicie zielony.

AgataP 18:05, 21 lis 2017

Gruszko, u mnie też jesiennie ale w innej odsłonie
Kieckę na bal dla córki robię
Gruszka_na_w... 18:35, 21 lis 2017

AgataP napisał(a)
Gruszko, u mnie też jesiennie ale w innej odsłonie
Kieckę na bal dla córki robię

Czytałam nawet instrukcję robienia tej sukienki. Ach, te jarzębinowe korale.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies