Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 21:50, 07 maj 2018

sylwik69 napisał(a)
Haniu! potrzebuję Twojej pomocy i instrukcji cięcia buków.Proszę zajrzyj do mnie na ostatnią stronę

Byłam, poradziłam. Współodczuwam ból tak radykalnego cięcia, ale bierz przykład z Makusi.
Na pocieszenie

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Pszczelarnia 21:50, 07 maj 2018

A ja sobie czytam sagę rodu Sobieskich herbu Janina (wiadomo, mój ulubiony król Ogrodnik), jak podróżowali po Europie i przyswajali to, co słuszne i właściwe, czyli dobre. Olga głęboko myśli. Lubię jej myślenie takie do szpiku cielesne.

U mnie kuklikom stanowczo za mało wody jest (nie ta składnia mi się wpisała ale to pora udania się w objęcia Morfeusza).

Monia81 21:53, 07 maj 2018

Haniu a ta biała azalia u Ciebie to jaka odmiana? szukam sprawdzonej odmiany w tym kolorze buźka
Gruszka_na_w... 22:01, 07 maj 2018

Pszczelarnia napisał(a)
A ja sobie czytam sagę rodu Sobieskich herbu Janina (wiadomo, mój ulubiony król Ogrodnik), jak podróżowali po Europie i przyswajali to, co słuszne i właściwe, czyli dobre. Olga głęboko myśli. Lubię jej myślenie takie do szpiku cielesne.

U mnie kuklikom stanowczo za mało wody jest (nie ta składnia mi się wpisała ale to pora udania się w objęcia Morfeusza).

Lubię szyk przestawny.
Lubię takie lektury. Mnie teraz kusi Magdalena Grzebałkowska książką o Komedzie i Tokarczuk swoimi nowymi opowiadaniami.
Kuklik u mnie niewybredny. Znosi najcięższe stanowiska.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 22:06, 07 maj 2018

Monia81 napisał(a)
Haniu a ta biała azalia u Ciebie to jaka odmiana? szukam sprawdzonej odmiany w tym kolorze buźka

Moniś, nie pomogę. Ona jest sprzed 4 lat. Pomstowałam strasznie na te azalie i rodki na podokiennej, bo nigdy nie kwitły z powodu przemarzania pąków. W tym roku sprawiły ogromna niespodziankę. Kupowałam jako NN. Może Bogdzia podsunie pomysł, co się nada?
Monia81 22:09, 07 maj 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Moniś, nie pomogę. Ona jest sprzed 4 lat. Pomstowałam strasznie na te azalie i rodki na podokiennej, bo nigdy nie kwitły z powodu przemarzania pąków. W tym roku sprawiły ogromna niespodziankę. Kupowałam jako NN. Może Bogdzia podsunie pomysł, co się nada?

Ok dziękuję zapytam Bogdzię, może coś fajnego podsunie
Gruszka_na_w... 22:14, 07 maj 2018

Aniu, pomidory wysiewałam w skrzynkach. Zdecydowanie potrzebowały już światła ze wszystkich stron.
Po co duże domy? Z tego samego powodu, z jakiego kupują SUV-y do jazdy po mieście.
Boją się, że bez tych atrybutów nikt ich nie zauważy, nie uszanuje.
O gustach jak najbardziej się dyskutuje, pod warunkiem, że one są.
Ostatnimi laty mocno wciągnęły mnie felietony i książki Filipa Springera. Mądrze pisze o architekturze i krajobrazie.
Zana 22:16, 07 maj 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Brzozowa Agatko, Makusiu-
I nie pociesza mnie fakt, że to mniej więcej taki typ ludzi, którzy zapytani, co sądzą na temat wprowadzenia od nowego roku szkolnego cyfr arabskich do polskich szkół, odpowiadają, że po co. Przecież mamy nasze, polskie.

No to będziesz miała ciężką przeprawę.

Odnośnie lektur to mój mózg tak zlasowany jest pracą i przymusowym przyswajaniem wiedzy gimnazjalnej, że nie jestem w stanie przyswoić ze zrozumieniem niczego ponad poziom kryminałów. Nad czym niezmiernie boleję, czekam na czas ponownego zagłębienia się w lekturach bardziej ambitnych.
anna_t 22:24, 07 maj 2018

Czytam o wieży u Ciebie ..szukam, cofam się fotki przeglądam..ni mo.
Ale za to bujny ogród sobie pooglądałam i jak zwykle parę warzywniczych notatek sporzadzilam
Gruszka_na_w... 22:25, 07 maj 2018

Zana napisał(a)

No to będziesz miała ciężką przeprawę.

Odnośnie lektur to mój mózg tak zlasowany jest pracą i przymusowym przyswajaniem wiedzy gimnazjalnej, że nie jestem w stanie przyswoić ze zrozumieniem niczego ponad poziom kryminałów. Nad czym niezmiernie boleję, czekam na czas ponownego zagłębienia się w lekturach bardziej ambitnych.

Anulko, uwielbiam kryminały. Wychowałam się na Joe Alexie.
Zeszłe lato spędziłam na czytaniu Katarzyny Bondy. A wcześniej wpadłam w szpony Stiega Larssona.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies