Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 22:33, 06 lip 2018

tulucy napisał(a)
Dwa moje niespełnione marzenia "chmielewskie" - wakacje w kajaku i pod namiotem, a drugie to sobota na Służewcu

Wakacje w kajaku i pod namiotem miałam. Niestety bez atrakcji w postaci żagla z koszuli nocnej i łowienia węgorzy do plecaka. Służewiec mnie nie pociągał.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 22:36, 06 lip 2018

mrokasia napisał(a)
Ale śliczne gaury!!! Moja to jakiś taki niski wypierdek jest choć kolor ma bardzo ładny. Dostana w prezencie to nie będę marudzić . Jednak bardziej do mnie przemawiają te jasne, z długimi pędami kwiatowymi. Są takie delikatne.

Ta moja różowa, co mi padła tej zimy po trzyletniej bytności, delikatności nabierała dopiero we wrześniu. Mam nadzieję, że te przeżyją zimę.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 22:37, 06 lip 2018

Johanka77 napisał(a)
Ten przegorzan mi się podoba bardzo!

Ma z 1, 80 wzrostu.
tulucy 22:42, 06 lip 2018

Służewiec nie z racji hazardu, ile z ciekawości obejrzenia miejsca, które się tak dobrze zna a w życiu tam nie było

Bo pod "pralnią" w Kopenhadze to mam nawet gdzieś zdjęcie
Margerytka40 23:02, 06 lip 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Ma z 1, 80 wzrostu.

Mój też ,a do Chmielewskiej ciągle wracam ,ostatnią zimę jej oddałam
kwartet 21:41, 07 lip 2018

Jak żem zrypana , to na spacerek się do ciebie wybieram i drugi oddech łapię,Jest nadzieja że za rok ,może dwa tez będę mniej latał a więcej siedziała.Chmielewska obczytana, też wolę wcześniejszą( jak pierwszy raz zobaczyłam ją na żywo to przeżyłam szok,wyobrażałam sobie szczuplutką wiotką blądynkę, a tu kobietka pulchniutka i ten głos...)
tulucy 23:09, 07 lip 2018

Ale nogi miała ciągle niezłe i te szpilki ...

Też mi się marzy taki etap rozwojowy, jak u Hani...
Gruszka_na_w... 21:29, 08 lip 2018

kwartet napisał(a)
Jak żem zrypana , to na spacerek się do ciebie wybieram i drugi oddech łapię,Jest nadzieja że za rok ,może dwa tez będę mniej latał a więcej siedziała.Chmielewska obczytana, też wolę wcześniejszą( jak pierwszy raz zobaczyłam ją na żywo to przeżyłam szok,wyobrażałam sobie szczuplutką wiotką blądynkę, a tu kobietka pulchniutka i ten głos...)

Na żywo nie dane mi było jej spotkać. Oglądałam jakieś filmowe dokumenty z jej udziałem. Sporo paliła, więc głos był pochodną.
Ciężkich prac wykopaliskowych już nie ma, ale bezobsługowo zupełnie nie będzie.

Lawendy ścięte. Przy okazji z niektórych miejsc powycinałam liście irysów syberyjskich. Oczyściłam New Dawn i róże okrywowe na froncie. Zrobiłam oprysk PW. Niebo było pochmurne, więc listki nie były narażone na poparzenie. W ogrodzie rządzą jeżówki i rudbekie.

Rhapsody in blue i The Lovely Fairy
polinka 21:38, 08 lip 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Bardzo je lubię, bo to żelazna roślina. Nawet dzielenia nie wymaga. Trzeba je tylko odpowiednio szybko ściąć, bo bardzo się rozsiewają.

Mnie się najbardziej podoba to, że już coraz rzadziej czuję się jak na patelni. Bardzo doskwierał mi brak intymności. Jeszcze nie jest idealnie, ale zdecydowanie lepiej niż było.

Było w 2014

Jest

4 lata a jaki efekt!
Dopiero na zdjęciach przed i po widzimy ile się zmieniło ale też ile pracy włożyliśmy w te nasze miejsca na ziemi.
Gruszka_na_w... 21:40, 08 lip 2018

tulucy napisał(a)
Ale nogi miała ciągle niezłe i te szpilki ...

Też mi się marzy taki etap rozwojowy, jak u Hani...

Szpilki na 12 cm obcasie trzymam jako dowód swej głupoty. Lepiej mi się w nich biegało niż chodziło (udawałam, że biegnę na przystanek tramwajowy).
50 plus ma sporo zalet, tylko to poranne składanie się w całość czasem jest upierdliwe. Około 10 już wszystko działa jak należy.

Klonik ussuryjski ma piękny kształt listków. Kosmosy z samosiewu.

Tercet pysznogłówki, perovskiej i stipy wciąż cieszy oko.

Do naturalistycznych kompozycji polecam krwiściąg. I mój ulubiony krwawnik kichawiec.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies