Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 20:42, 19 lip 2018

Krwiściąg mam od zeszłego roku. Nabyty spontanicznie. W tym roku ładnie się rozrósł i dobrze wpasował się w towarzystwo, które rośnie obok. Do twarzy mu z różami, rozchodnikiem, zimnym niebieskim prosem Heavy Metal, ze stipą, ciemną żurawką. Polecam.

Sprawdziło mi się też połączenie pysznogłówki z Perovskią. Od jakiegoś miesiąca niezmiennie dobrze się prezentuje. Skończą one, to wkroczą astry.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 20:54, 19 lip 2018

Zana napisał(a)
Nie mam koszmarów sennych, na szczeście. A Twój wątek przy porannej kawie to czysta przyjemność. Ale to tylko tak ostatnio się zdarzyło.

Wymyśliłam tam sobie połączenie traw, rozchodników białych jeżówek i żółtych rudbekii. - piękne zestawienie, różowe rozchodniki (domyślam się, że po "rozchodników" powinien być przecinek, skoro piszesz niżej, że będą różowe) wymieniłabym na niebieską niższą perowskię Little Spire.

Różowe chyba było do jeżówek
Z perovskią mam problem, bo u mnie glina. Ładnie rośnie mi tylko na wrzosowisku, bo tam jest wyniesiona rabata. Ale dziękuję za pomysł, gdyby co, będę eksperymentować.
PS. Rok temu też zjawiłaś się w bezsenną noc.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
anna_t 21:06, 19 lip 2018

Krwisciag.. odkrycie!
Gruszka_na_w... 21:12, 19 lip 2018

I takie tamy na koniec tego pochmurnego dnia. Dżdżystego w dodatku.
Christa i Rose de Recht

Garażowa i przedogródek. Graby chyba będą rosły swobodnie, bo z racji wieku trudno je ciąć. Pierwiosnki wypuściły nowe listki i zdominowały carexy Montana.

Runianka pożarła bodziszka.

Bardzo zmieniła się długa prosta. Trudne sąsiedztwo zmusza czasem do nietypowych rozwiązań.

Gruszka_na_w... 21:13, 19 lip 2018

anna_t napisał(a)
Krwisciag.. odkrycie!

Ładny jest!
mira 21:14, 19 lip 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Krwiściąg mam od zeszłego roku. Nabyty spontanicznie. W tym roku ładnie się rozrósł i dobrze wpasował się w towarzystwo, które rośnie obok. Do twarzy mu z różami, rozchodnikiem, zimnym niebieskim prosem Heavy Metal, ze stipą, ciemną żurawką. Polecam.

ślicznie a mi się nie rozrósł bo chyba był przyduszony i miał za mało światła
to perowskie i pysznogłówki też fajne razem.
anna_t 21:18, 19 lip 2018

Długo kwitnie?
Gosiek33 21:25, 19 lip 2018

A mój cały w czarnych plamkach i nie kwitnie
anka_ 21:38, 19 lip 2018

Haniu co to za miskant?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Gruszka_na_w... 21:41, 19 lip 2018

anna_t napisał(a)
Długo kwitnie?

Zaczął pod koniec czerwca. Te kolorowe końcówki powiększają się tak jak u liatry.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies