Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 17:06, 13 lut 2019

Agatko, bardzo lubię kaliny. za całokształt.
U mnie patyki na ognisko są już zbędne. Czas tak szybko biegnie, niestety.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Makusia 18:18, 13 lut 2019

Dzień dobry, część i czołem (Jestem wyrodna Makusia)
HAniu przesyłam dobre wibracje
Gruszka_na_w... 18:43, 13 lut 2019

Makusiu!!!!!!!!! Co za radość.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Makusia 18:49, 13 lut 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Makusiu!!!!!!!!! Co za radość.

Filtrowalam sobie zdjęcia i widziałam, żeś w podróży była Tzn o ile dobrze zrozumiałam, bo tak wynikało że zdjęć, ale z czytania mogło wynikać coś zgoła odmiennego
Na swoje usprawiedliwienie powiem, że w przerwie od O przeczytałam tyle druku, że Chyłka to mi się po nocach śniła, mimo, że książki mnie nie porwały
Gruszka_na_w... 18:52, 13 lut 2019

Makusia napisał(a)

Filtrowalam sobie zdjęcia i widziałam, żeś w podróży była Tzn o ile dobrze zrozumiałam, bo tak wynikało że zdjęć, ale z czytania mogło wynikać coś zgoła odmiennego
Na swoje usprawiedliwienie powiem, że w przerwie od O przeczytałam tyle druku, że Chyłka to mi się po nocach śniła, mimo, że książki mnie nie porwały

Dobra zmiana na dobre Ci nie wyszła.
Makusia 18:54, 13 lut 2019

Dobra zmiana na dobre Ci nie wyszła.

Wszystkim wychodzi tylko różną stroną
roma2 19:29, 13 lut 2019

U mnie patyki na kiełbaski z ogniska ciągle w cenie. "Dzieci" uwielbiają. I szwagier . Mróz (autor)...nie przepadam. Choć trzeba mu przyznać, że pisze książki szybciej, niż ja ten post u Ciebie Haniu. Może właśnie dlatego, wydają mi sie takie sobie? Ta Chyłka, chyba najzgrabniejsza. Już Mroza odpuściłam, szkoda mi czasu.
sylwia_slomc... 19:38, 13 lut 2019

Sylwia, jakiego suszu nie zbierasz? Nie rozumiem...

A bo ja w zimie moje rabaty kosą skosiłam i to suche zostawiłam na rabatach by korzonkom było ciepło Teraz będę tylko to grabkami Takimi drewnianymi wyciągać z rabaty i zbierac na kompost, nie musze każdej roślinki nożyczkami zgięta w pół ciachać. Kręgosłup mi potem posłuszeństwa odmawiał, a tak to raz dwa i skoszone było. Do końca lutego przytrzymam to na rabatach, a potem zbiorę by cebulowe i inne mogły w górę śmigać
Gruszka_na_w... 20:16, 13 lut 2019

Sylwia, to już rozumiem skąd ten susz.

Roma, z Mrozem mi też jakoś nie po drodze. Jedną pozycję wymęczyłam, już nawet nie pamiętam tytułu.

U mnie za gęsta zabudowa na ognisko.

Makusiu, wiedziałam, że tak będzie. Współczucie zapewniam. Może jesień będzie nasza.
mikina34 14:54, 14 lut 2019

Dziękuję za wizytę i poradę, boję się, że jak takie temperatury naszły (w weekend ma być +12oC) to już chyba za późno na cięcie będzie?