Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą

Margerytka40 07:40, 29 mar 2018

Piękne te iryski ,też planuję jesienią zakup takich w dużej ilości. Po stokrotki jadę dzisiaj i chyba też na razie w domu wylądują bo na dworzu za zimno. Małgoś jeszcze nie jestem pewna ale raczej mam złe wieści o hortkach od Ciebie ,jeszcze próbuję je reanimować,nie wiem co im źle zrobiłam
AgataM 07:46, 29 mar 2018

m_gocha napisał(a)
Agatko, nie wiem dlaczego ale... jakoś nie pałam ogromną miłością do bratków. Jak patrzę się na pojedynczy kwiat to widzę, że jest piękny ale jak patrzę na cały krzaczek to taki mi się wydaje trochę rozmemłany (chyba teraz narażę się wielu miłośnikom bratków )
Chociaż przyznam, że jest lekki przełom bo zaczynają mi się podobać te drobniutkie

Spokojnie.... nikogo nie zrazisz Po prostu, każdy ma inny gust i styl. I to jest piękne Pomyśl jakby wszyscy mieli to samo- nuda....
JA lubię bratki ale nie wszystkie kolory.
Dorota123 09:45, 29 mar 2018

Stokrotki masz piękne, zasyp ziemią z ogródka ich bryłę korzeniową około 1 cm nie będzie im tak ziemia wysychać. Ja tak zawsze robię. Opowieść o traktowaniu roślinek w marketach mrozi krew w żyłach, wczoraj w B też widziałam ususzone na wiór kulki na pniu. Masakra
Kawa 10:30, 29 mar 2018

Gosia śliczne te stokrotki...gdzie nabyłas?
mira 10:41, 29 mar 2018

m_gocha napisał(a)
Agatko, nie wiem dlaczego ale... jakoś nie pałam ogromną miłością do bratków. Jak patrzę się na pojedynczy kwiat to widzę, że jest piękny ale jak patrzę na cały krzaczek to taki mi się wydaje trochę rozmemłany (chyba teraz narażę się wielu miłośnikom bratków )
Chociaż przyznam, że jest lekki przełom bo zaczynają mi się podobać te drobniutkie

No Nie! naraziłaś się ratuje Cię tylko fakt że chciałaś w markecie zrobić rozrubę
- hmmm no ale nie zrobiłaś

cudne stokrotki

hmm rozmemłane, rozmemłane , muszę zapamiętać ...
Wiolka5_7 18:22, 29 mar 2018

Prześliczne te twoje stokrotki
m_gocha 00:52, 30 mar 2018

Margerytka40 napisał(a)
Piękne te iryski ,też planuję jesienią zakup takich w dużej ilości. Po stokrotki jadę dzisiaj i chyba też na razie w domu wylądują bo na dworzu za zimno. Małgoś jeszcze nie jestem pewna ale raczej mam złe wieści o hortkach od Ciebie ,jeszcze próbuję je reanimować,nie wiem co im źle zrobiłam
Asia! Iryski must have! Pytałam pani w ogrodniczym o tokrotki i na ich wrażliwość na mróz - powiedziała, że poniżej zera obmarzną .
Co do hortek to poczekaj jeszcze chwilę. U mnie też coś marnie wyglądają , ale mam nadzieję, że żyją
Dzisiejsza fotka - krokusy zaczynają
m_gocha 00:55, 30 mar 2018

AgataM napisał(a)

Spokojnie.... nikogo nie zrazisz Po prostu, każdy ma inny gust i styl. I to jest piękne Pomyśl jakby wszyscy mieli to samo- nuda....
JA lubię bratki ale nie wszystkie kolory.

Masz rację Agatko Choć przyznam, że lubię bratki jednokolorowe, ale rzadko bywają w sprzedaży. Z reguły najwięcej jest tych pstrokatych
Dzisiejsza fotka prymulki dla Ciebie
m_gocha 01:01, 30 mar 2018

Dorota123 napisał(a)
Stokrotki masz piękne, zasyp ziemią z ogródka ich bryłę korzeniową około 1 cm nie będzie im tak ziemia wysychać. Ja tak zawsze robię. Opowieść o traktowaniu roślinek w marketach mrozi krew w żyłach, wczoraj w B też widziałam ususzone na wiór kulki na pniu. Masakra
Dorotko! Stokrotki dostały ziemi z ogródka - ciekawa jestem efektu
Dla wielu roślinki to jak każdy towar lub jakieś tam zielsko niewarte uwagi

W ciągu dwóch dni rozkwitnęły krokusy wielkokwiatowe, chociaż wyjątkowo nierówno. Niektóre dopiero wychodzą z ziemi

Berberysy już mocno zapączkowane
m_gocha 01:04, 30 mar 2018

Kawa napisał(a)
Gosia śliczne te stokrotki...gdzie nabyłas?
Kami, stokroty kupione w Tesco (w NS). Ale niestety wszystkie sprzedane, bo chciałam dokupić. Widziałam, że też się zastokrotkowałaś
Dzisiaj zachwyciłam się krokusami. Wczoraj jeszcze w maleńkich pąkach a dzisiaj proszę bardzo...