Gosiu, najpierw chciałabym powiedzieć, że tniesz CUDA. Bardzo ale to bardzo mi się podobają te figury. Przepiękne

. W tym roku zaczęłam przycinać u mnie też różne krzewy. Ale ja tnę w kulkę i już jestem dumna z siebie. Rząd tawuł przycięłam w żywopłot i też bardzo mi się spodobał.
Gosiu a czy cięłaś kiedyś jałowce płożące? Może masz zdjęcie? Nie sposób przejrzeć wszystkich Twoich stron wątku dlatego takie pytanie.
Moje jałowce płożące mają 7-8 lat i w tym roku przycięłam je ( tydzień temu) w taki niski dywan. Wydawało mi się, że coś takiego muszę z nimi zrobić bo....mój sposób myślenia był następujący: one mają tendencję do wypiętrzania się a tam posadziłam świerki serbskie które żle wyglądałyby w takich wypiętrzonych jałowcach. Więc postanowiłam przycięć je dosyć nisko. W niektórych miejscach pokazały się gołe gałązki. Zamieściłam zdjęcie, gdybyś zechciała je zobaczyć i swoje zdanie powiedzieć czy one odbiją z tych gołych gałązek. Będę wdzięczna za opinię.
Gosiu gratuluję tych przyciętych cudowności. Czy masz w planie coś jeszcze przycinać czy tylko docinać to co już przycięte?
Serdecznie pozdrawiam

.