Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Skarbonkowy ogródek

Skarbonkowy ogródek

JoannaDe 21:00, 22 maj 2018

Pewnie w realu to trochę inaczej wyjdzie ale choć poglądowo. Na razie chodzę kolo tej rabaty i patrze. A ze wszelkie prace ogrodowe przymusowo wstrzymane to sobie daje czas na ułożenie tych kulek.

One wbrew pozorom nie są ciężkie. Bryla korzeniowa mala ale widzę ze dochodzą do siebie.
mrokasia 21:26, 22 maj 2018

Prawdę powiedziawszy mnie się też bardziej widzi rozrzucenie kulek po całej rabacie niż gromadzenie ich w dwie grupy. Tylko wtedy chyba nie może być mowy o stykaniu się kul w przyszłości tak jak to planowałaś?

Rękę oszczędzaj. Ja dziś też nadwerężyłam łokieć usuwając wyłysiałą kosodrzewinę...
Makusia 09:00, 23 maj 2018

Asiu a nie zdążyłaś przypadkiem cyknąć fotki temu miseczkowemu? Może ja też mam, a nawet nie wiem?

Kulki mi się podobają, ale podoba mi się ich ułożenie od początku, więc wiesz- obiektywizmu we mnie "0" A wyznacznika -1
Kawa 09:06, 23 maj 2018

Asia kurde
no nie pomogiem
po łuku mi się te kule nie widzą
na rysunku bardziej
tyle ze jeżeli chodzi o rozmieszczanie to ja strasznie tępa jestem
UrsaMaior 09:32, 23 maj 2018

Asia, napisałam u Malgol, ale jeszcze u Ciebie może. Żółty lilak jest, nazywa się Primrose

Głosuję za rozrzuceniem kulek po całości. A na azalię Adonis się tak nie nastawiaj, ciężko zdobyć. Toszka-fuksiara ma, ale sprawdzałam u mnie i lipa. Sprawdzałam w Anglii i też nie było. No ewentualnie w internetowych. Rozważ może jakiś substytut.
JoannaDe 14:59, 23 maj 2018

mrokasia napisał(a)
Prawdę powiedziawszy mnie się też bardziej widzi rozrzucenie kulek po całej rabacie niż gromadzenie ich w dwie grupy. Tylko wtedy chyba nie może być mowy o stykaniu się kul w przyszłości tak jak to planowałaś?

Rękę oszczędzaj. Ja dziś też nadwerężyłam łokieć usuwając wyłysiałą kosodrzewinę...

Chyba jednak nie będą się stykały. jak je łączę w rodzinki to mi wychodzi za dużo tych kul tzn. buksy dominują na rabacie. A maja być uzupełnieniem.
JoannaDe 15:01, 23 maj 2018

Makusia napisał(a)
Asiu a nie zdążyłaś przypadkiem cyknąć fotki temu miseczkowemu? Może ja też mam, a nawet nie wiem?

Kulki mi się podobają, ale podoba mi się ich ułożenie od początku, więc wiesz- obiektywizmu we mnie "0" A wyznacznika -1

Martus, odpisałam u Ciebie. Musze zrobić jeszcze jeden prysznic bo zostały jakieś niedobitki to cyknę Ci zdjęcie.

Mi tez rodzinka się podoba ale to chyba nie na tej rabacie
JoannaDe 15:02, 23 maj 2018

Kawa napisał(a)
Asia kurde
no nie pomogiem
po łuku mi się te kule nie widzą
na rysunku bardziej
tyle ze jeżeli chodzi o rozmieszczanie to ja strasznie tępa jestem

Nie pomogiem nie pomogiem ale głos przeciw łukowi dałaś. I to się liczy.

Dziekuje :*
JoannaDe 15:11, 23 maj 2018

UrsaMaior napisał(a)
Asia, napisałam u Malgol, ale jeszcze u Ciebie może. Żółty lilak jest, nazywa się Primrose

Głosuję za rozrzuceniem kulek po całości. A na azalię Adonis się tak nie nastawiaj, ciężko zdobyć. Toszka-fuksiara ma, ale sprawdzałam u mnie i lipa. Sprawdzałam w Anglii i też nie było. No ewentualnie w internetowych. Rozważ może jakiś substytut.

Lilak piękny. Jakby jeszcze odrostów nie dawał to byłoby super.

Nie wiem czy dobrze patrze ale jak ta azalia nazywa się

Rhododendron obtusum 'Adonis'

to mam na nią namiary

PS. Jak duża ta azalia jest bo różnie piszą? Na polskich stronach ze rośnie do 50 cm, na niemieckich ze 150 cm. To jak to w końcu z nią jest? Chyba ze to nie ta azalia
nicol21 15:23, 23 maj 2018

No to zdrowiej!
Tak jak piszesz, w takiej mięciutkiej ziemi to można i 10x przesadzać Grunt żeby rośliny dobrze to zniosły, a takie przesadzanie w nie odległych terminach chyba jest dla nich ok.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies