Wiecie co Wam powiem, w zasadzie to się jakoś mocno nie nacięłam. Prawie wszystko samo odpadało z łatwością. No suche gałązki to faktycznie zabawy było. Ale zielone które ukazało się moim oczom ucieszyło mnie niesamowicie
Na zdjęciach tego nie widać ale starałam się ciąć w strzale. Myślę ze będzie dobrze.
Z racji tego ze upal się zrobił straszny to wstawiam plan jaki uknułyśmy cichaczem z Toszka

Tzn. Toszka zaproponowała rośliny i rozstawienie (jeszcze raz dziękuję) a ja zrozumiałam to tak jak rozrysowałam na planie

Tosia, o takim układzie myślałaś?
Rabata wymiary trzyma, nasadzenia już niekoniecznie. Proszę się nie sugerować krzywa linia rabat bo tego nie widać. Chciałam tylko odwzorować szerokości rabaty. Linia rabaty leci równolegle do trawnika, to zywoplot jest po skosie posadzony. Chyba, ale tak mi wychodziło przy wytaczaniu rabaty. No chyba ze mam krzywe oko

co nie jest wykluczone.
Wydaje mi się ze po posadzeniu tego co planowane to miejsca tam nie za wiele zostanie a jeszcze chciałam trawy na tył upchnąć ( przed hortkami? lub pomiędzy?) no i oczywiście byliny/wypełniacze.
Zastanawiam się również czy by nie dołożyć 4-tej hortki na samym brzegu po prawej stronie u góry bo tam mi jakoś pusto.
O wypełniaczach nie mam pojęcia. Propozycje które padły kilka stron wcześniej są w większości cudne ale nie umiem sobie ich wkomponowanych w rabatę wyobrazić w związku z tym nie wiem co wybrać.
Zostawiam Was z tym planem i idę szukać pinów