Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 13:50, 09 cze 2020

o moich biednych plecach i taczkach ziemi
sarenka 07:40, 10 cze 2020

Inka, przypomnij mi gdzie widziałas ładne cisy? W Witonie? Jeszcze 9 Hicksi będę chciała dokupić, ale już sadzić będę jesienią, bo a nuż lato będzie gorące.
makadamia 08:42, 10 cze 2020

Zmiana linii rabat bardzo udana - przykro mi, że Ci roboty dołożyłam

Na obwódki to ten kuklik, co go kupiłaś, będzie świetny. I przywrotnik alpejski.

Zdjęcia z ogrodu Kwarteta jak zwykle przyprawiają o skręt kiszek
sarenka 09:32, 10 cze 2020

Iwona, poradz czy przesadzić jedna hortke,która najprawdopodobniej jest Limelight do pozostałych czy zostawić tam miejsce jak jest i z czasem jakieś niskie drzewko tam posadzić? Na tej rabacie przy podjeździe mam dwie hortki, miały być Sundae fraise,ale widać,że gałązki inne. Byłaś, widziałaś i może podpowiedź co będzie lepszym rozwiązaniem bo to już ostatni dzwonek żeby przesadzać. Zdjęcia dodałam
inka74 10:50, 10 cze 2020

sarenka napisał(a)
Inka, przypomnij mi gdzie widziałas ładne cisy? W Witonie? Jeszcze 9 Hicksi będę chciała dokupić, ale już sadzić będę jesienią, bo a nuż lato będzie gorące.
w AF były ładne bacaty, hicksi chyba też były ale na nie nie zwróciłam uwagi

sarenka napisał(a)
Iwona, poradz czy przesadzić jedna hortke,która najprawdopodobniej jest Limelight do pozostałych czy zostawić tam miejsce jak jest i z czasem jakieś niskie drzewko tam posadzić? Na tej rabacie przy podjeździe mam dwie hortki, miały być Sundae fraise,ale widać,że gałązki inne. Byłaś, widziałaś i może podpowiedź co będzie lepszym rozwiązaniem bo to już ostatni dzwonek żeby przesadzać. Zdjęcia dodałam
hortki teraz już bym hortki nie ruszała, ew. na wiosnę. Zobaczysz jak będzie kwitła i wtedy na następną wiosnę zadecyduj co z nią zrobić.
inka74 10:58, 10 cze 2020

makadamia napisał(a)
Zmiana linii rabat bardzo udana - przykro mi, że Ci roboty dołożyłam

Na obwódki to ten kuklik, co go kupiłaś, będzie świetny. I przywrotnik alpejski.

Zdjęcia z ogrodu Kwarteta jak zwykle przyprawiają o skręt kiszek
a mi przykro nie jest, wręcz przeciwnie spadła mi jedna rzecz z głowy bo te wykończenia koło huśtawki mam na widoku z tarasu więc sama wiesz, trochę drażniło. No właśnie tez tak myślę, że kukliki będą dobre. Na razie czekam na dostawę z 2 miejs. Z trzeciego już mi napisali, że bardzo przepraszają ale szałwia Amistad się skończyła, wrrr...
sarenka 11:13, 10 cze 2020

inka74 napisał(a)
w AF były ładne bacaty, hicksi chyba też były ale na nie nie zwróciłam uwagi

hortki teraz już bym hortki nie ruszała, ew. na wiosnę. Zobaczysz jak będzie kwitła i wtedy na następną wiosnę zadecyduj co z nią zrobić.

Tak podejrzewałam, że to nie jest SF bo ona tu już drugi rośnie a mam ją u siebie trzeci już. W zeszłym roku kwiaty mi nie pasowały do SF. Niech zatem rośnie
kaz742011 22:03, 10 cze 2020

Iwona wpadłam podziękować za poradę w sprawie moich Chopinów. I teraz znając diagnozę znalazłam winowajcę. Pozdrawiam
inka74 22:11, 10 cze 2020

Kasia, nie ma za co, to się da opanować poczytaj. Tyle jest na forum o mączniaku napisane, że nie ma sensu powtarzać. A z różami jest zawsze loteria. Ja je uwielbiam i wybaczam im ich niedoskonałości.
kaz742011 22:32, 10 cze 2020

Idę szukać wiadomości na ten temat . Moja różanka powstała ledwie w zeszłym roku, więc wszelkie plagi i choroby dopiero przede mną.