Iwonka, a ja uważam, że masz ogród trochę inaczej skomponowany, ale również baaaaardzo uroczy A przede wszystkim nie ma dla Ciebie rzeczy niemożliwych i to też jest Twój ogromny atut. Poza tym Kwartet ma cudowny zapożyczony krajobraz, co dodatkowo podbija urodę ogrodu
Tak że wiesz ten tego, Twój ogród inny ale prześliczny i coraz bardziej doskonały
Dobrego popołudnia i dużo odpoczynku
Dziękuję Helen mam wrażenie, że ogród i ja w dobrym kierunku zmierzamy. Jeszcze trochę trzeba go "uspokoić", zgrać kwitnienie z zielonością i szarością. Może trochę zmienić formę nasadzeń na mniej symetryczną bo to moja zmora, kamyki jasne wymienić w końcu na otoczaki bo te co mam to kupowane w dobie braku funduszy, najtańsze wapienne. Doskonały ogród - to jest Ani, mój wystarczy że będzie uroczy. taki bardzo mój i kochany, że znosi moje fochy i fanaberie i ciągłe zmiany i brak zdecydowania czy konsekwencji.
Ale na szczęście każdy ogród jest inny. Możemy podziwiać różne ogrody ale i tak do naszego własnego zapożyczamy co najwyżej jakieś fragmenty. To w naszym oglądamy rozrastanie roślin, podziwiamy je (albo i nie) i z tego czerpiemy satysfakcję.
Cudowne! jestem zauroczona tym widokiem, żwirową rzeczką oraz tą misą. Do tego klonik, kosaćce? lub wysokie trawy, kukliki zaglądające do wody, pięknie.. Genialna kompozycja, zapisuje do swojego folderu z inspiracjami