Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

Gosiek33 21:58, 12 cze 2020

Kojące widoki

Zaskroniec bardzo pożyteczny
sarenka 22:06, 12 cze 2020

Dziękuję za dzisiejszy cynk o bzie
Kupiłaś cos dziś ?
kwartet 10:17, 13 cze 2020

Też bym zaległa z takim widokiem ,trzeba się uczyć tego zalegania w naszym przypadku.
Śledzę na bieżąco zmiany, znasz ten swój kawałek świata na wylot wyłapujesz każdy zgrzyt i wygładzasz.
Ja właśnie zmieniałam dwie rabatki z powodu takiego zgrzytu,nad jedną to chodziłam już od roku i ciągle nie mogłam dojść co mi nie pasuje.
mrokasia 10:55, 13 cze 2020

Kochana, przy takiej pogodzie to tylko zalec gdzieś w cieniu . My coś tam dłubiemy powolutku ale też przysiadamy w cieniu na leżaczkach . A za płotem panowie pracują pełną parą. Współczuję im.
Gosiek33 12:33, 13 cze 2020

mrokasia napisał(a)
Kochana, przy takiej pogodzie to tylko zalec gdzieś w cieniu . My coś tam dłubiemy powolutku ale też przysiadamy w cieniu na leżaczkach . A za płotem panowie pracują pełną parą. Współczuję im.

Wczoraj sąsiad zebrał ekipę pomagierów i na gorąco papę na dachu kładli. Słabo robiło mi się od chuczącego ogniem palnika. Potem flaszkę rozpili siedząc w pełnym słońcu
inka74 15:38, 13 cze 2020

sarenka napisał(a)
Dziękuję za dzisiejszy cynk o bzie
Kupiłaś cos dziś ?
kupiłam, kupiłam znowu za dużo kupiłam a serio to ze 20 doniczek zwiozłam. Miskanty, berberysy na wymianę za berberysy tak można być tak inteligentnym coby zmienić je tylko ze względu na kolor. Oprócz tego paprocie, hosty, carexy zielone z odzysku, łubin biały, rozwary, cis. Z tym co miałam już wcześniej do posadzenia wyszło 32 doniczki. 3/4 posadziłam i odpoczywam. Jeszcze dziś do ogarnięcia druga strona żwirowej rabaty, ciurkadełko i może wstępnie żwir zdejmę z koła coby płyty w końcu włożyć na miejsce.
inka74 15:44, 13 cze 2020

Gosiek33 napisał(a)
Kojące widoki

Zaskroniec bardzo pożyteczny
Gosiu, wiem że pożyteczny i on chyba u mnie pomieszkuje bo już drugi raz go spotkałam. Ja nie mam nic przeciwko niemu, dlatego wywędrował na kiju za płot, pewnie biedak stresa większego miał ode mnie tylko niech mi nie pełznie pod nogi. Wrzasku narobiłam, eM przyleciał bo mu żona na pająki tak nie reaguje jak teraz i się tylko uśmiał. Tylko sprawdź czy sąsiadowi jakiś nie uciekł skwitował
inka74 16:17, 13 cze 2020

kwartet napisał(a)
Też bym zaległa z takim widokiem ,trzeba się uczyć tego zalegania w naszym przypadku.
Śledzę na bieżąco zmiany, znasz ten swój kawałek świata na wylot wyłapujesz każdy zgrzyt i wygładzasz.
Ja właśnie zmieniałam dwie rabatki z powodu takiego zgrzytu,nad jedną to chodziłam już od roku i ciągle nie mogłam dojść co mi nie pasuje.
oj prawda to, co zalegnę to za chwilę znowu coś mi do głowy przyjdzie. Dopieszczam, dopieszczam. Najgorsze jest to, że żeby ocenić efekt nasadzenia min. rok trzeba poczekać. I mam takie nasadzenia, że długo mi się podoba, pojadę gdzieś i za chwilę inny plan już na to miejsce mam. A na marginesie hultemia mi zakwitła ))
inka74 16:35, 13 cze 2020

mrokasia napisał(a)
właśnie zalegam, ten cień pod płotem to prawdziwe błogosławieństwo. Na obiad była karkówka z grilla, trochę czerwonego wina i teraz sjesta z książką, wieczorem dokończę prace ziemne
inka74 16:37, 13 cze 2020

Gosiek33 napisał(a)

Wczoraj sąsiad zebrał ekipę pomagierów i na gorąco papę na dachu kładli. Słabo robiło mi się od chuczącego ogniem palnika. Potem flaszkę rozpili siedząc w pełnym słońcu
to już uważam za szczyt desperacji ) no raczej nikt by mnie teraz na taką pracę nie namówił