Też bym zaległa z takim widokiem ,trzeba się uczyć tego zalegania w naszym przypadku.
Śledzę na bieżąco zmiany, znasz ten swój kawałek świata na wylot wyłapujesz każdy zgrzyt i wygładzasz.
Ja właśnie zmieniałam dwie rabatki z powodu takiego zgrzytu,nad jedną to chodziłam już od roku i ciągle nie mogłam dojść co mi nie pasuje.
Kochana, przy takiej pogodzie to tylko zalec gdzieś w cieniu . My coś tam dłubiemy powolutku ale też przysiadamy w cieniu na leżaczkach . A za płotem panowie pracują pełną parą. Współczuję im.
Wczoraj sąsiad zebrał ekipę pomagierów i na gorąco papę na dachu kładli. Słabo robiło mi się od chuczącego ogniem palnika. Potem flaszkę rozpili siedząc w pełnym słońcu
kupiłam, kupiłam znowu za dużo kupiłam a serio to ze 20 doniczek zwiozłam. Miskanty, berberysy na wymianę za berberysy tak można być tak inteligentnym coby zmienić je tylko ze względu na kolor. Oprócz tego paprocie, hosty, carexy zielone z odzysku, łubin biały, rozwary, cis. Z tym co miałam już wcześniej do posadzenia wyszło 32 doniczki. 3/4 posadziłam i odpoczywam. Jeszcze dziś do ogarnięcia druga strona żwirowej rabaty, ciurkadełko i może wstępnie żwir zdejmę z koła coby płyty w końcu włożyć na miejsce.
Gosiu, wiem że pożyteczny i on chyba u mnie pomieszkuje bo już drugi raz go spotkałam. Ja nie mam nic przeciwko niemu, dlatego wywędrował na kiju za płot, pewnie biedak stresa większego miał ode mnie tylko niech mi nie pełznie pod nogi. Wrzasku narobiłam, eM przyleciał bo mu żona na pająki tak nie reaguje jak teraz i się tylko uśmiał. Tylko sprawdź czy sąsiadowi jakiś nie uciekł skwitował
oj prawda to, co zalegnę to za chwilę znowu coś mi do głowy przyjdzie. Dopieszczam, dopieszczam. Najgorsze jest to, że żeby ocenić efekt nasadzenia min. rok trzeba poczekać. I mam takie nasadzenia, że długo mi się podoba, pojadę gdzieś i za chwilę inny plan już na to miejsce mam. A na marginesie hultemia mi zakwitła ))
właśnie zalegam, ten cień pod płotem to prawdziwe błogosławieństwo. Na obiad była karkówka z grilla, trochę czerwonego wina i teraz sjesta z książką, wieczorem dokończę prace ziemne