Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

April 08:00, 08 cze 2020

Kasya napisał(a)

Odpoczynek tez potrzebny
Ja dzisiaj znowu kaleka
Będę odpoczywać tydzień

Po takim kopaniu tydzień zasłużony.

Ja też posadziłam w sobotę buka i od wczoraj kuleję bo odnowiła się kontuzja kolana. Przegwizdane bo chciałam przed upałami skończyć sadzenie. Klapa.
tulucy 08:19, 08 cze 2020

U nas właśnie niedawno dolało. Jakby wiadrem ktoś lał.
inka74 12:21, 08 cze 2020

Na razie słońce świeci ale strasznie mokro. Denerwuję się bo nie mogę skończyć tego co wczoraj zaczęłam i co po wstępnym przymierzeniu roślin mi się zaczęło podobać. A ja niecierpliwy człowiek jestem...
Zostawiam pierwszą różyczkę dla was - Chippendale ale taki bardziej w różu na razie jest niż w pomarańczy. Najważniejsze, że w końcu i u mnie coś się ruszyło różano. I wracam z przerwy kawowej do pracy.

Makusia 14:40, 08 cze 2020

Ło Pani! Pani na tyłku nie usiedzi ! Huśtawka (konstrukcją pierwsza klasa!), ścieżki, kule, drzewka i łupy! No cały czas coś się dzieję- nudy nie ma
Anda 14:44, 08 cze 2020

Ogród Kwartetowy śliczny.

Iwonko, Ty jest zbyt krytycznie nastawiona do szczegółów Masz bardzo ładnie w ogrodzie przecież.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sarenka 14:47, 08 cze 2020

Anda napisał(a)
Ogród Kwartetowy śliczny.

Iwonko, Ty jest zbyt krytycznie nastawiona do szczegółów Masz bardzo ładnie w ogrodzie przecież.

Też tak myślę
Gosiek33 17:55, 08 cze 2020

Uff, dobrze że szkód nie ma. Ziemia się mocno napiła
Magleska 18:40, 08 cze 2020

Iwonka
dobrze,że szkód nie ma ...

różyczka piękna -u mnie też tak dolane ,że nic nie robiłam
Poppy 22:29, 08 cze 2020

Iwonka, dzieki za zdjecia z Kwartetowego ogrodu. Kazda z Was patrzy na niego inaczej, to widac takze po zdjeciach, roznice w porze roku tez sa oczywiscie widoczne
U Kwarteta niezmiennie zachwyca mnie otwartosc na krajobraz pozyczony. Inny wlasciciel tego domu na 99.9% mialby tam thuje czy inne zapory wizualne. A to wlasnie ta przestrzen i otwartosc daja przepiekne tlo, spajaja wszystko w jedna calosc

Twoj jest z zupelnie innej kategorii, dlatego wlasnie nie lubie porownywania. Wzdychanie i inspiracje, jak najbardziej. Ale nie wiem, czy dojdziesz do jakiegos calkowitego wewnetrzengo konsensusu i finishu, zawsze bedziesz cos poprawiac, przesadzac, dazyc do perfekcji, zreszta, Kwartet tez chyba ciagle ryje i zmienia Strasznie Wam zazdroszcze tego ogladania tych ogrodow na zywca, bo i ile pogadac mozna przez internet, zdjecia nie zastapia doswiadczenia ogrodu.

Dzieki za info o tulipanach, mamy inna ziemie i warunki, wiec jednak bedzie inaczej, chociaz myslalam, ze moze sciagne sposob od Ciebie i usprawnie u mnie caly proces zimowania ich.
A co do rozmow o gownie, to uskuteczniam je ze starszym sasiadem glownie On ma, a ja nie, i nic tylko kusi I obiecuje, ze przywiezie (nie mamy samochodu), a ze ma juz problemy z pamiecia, to ciagle zapomina, i zawsze zaczynamy rozmowe praktycznie od tego samego punktu, jak rytual Bo od lat juz. Zreszta tematow typu powracajaca fala mamy juz kilka
inka74 22:59, 08 cze 2020

Makusia napisał(a)
Ło Pani! Pani na tyłku nie usiedzi ! Huśtawka (konstrukcją pierwsza klasa!), ścieżki, kule, drzewka i łupy! No cały czas coś się dzieję- nudy nie ma
nudy nie ma, są wzloty i upadki ale się otrzepuję, wstaję, poprawiam koronę do fartucha i idę dalej ostatnio od eMa dostałam filcowy kapelusz bo ogrodniczki zakupiłam. Złożyłam reklamację, że filc to na zimę a teraz słomkowy poproszę czekam na dostawę