Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 22:01, 22 cze 2020

Magleska napisał(a)
Iwonka co Ci tam przyszło na myśl z tym przerabianiem linii rabat ? zaciekawiona po babsku jestem

ps fajny reportaż cudny ten Kwartecikowy ogród obejrzałam wszystkie relacje
pamiętasz co mi rysowałaś? Rabata z kulą i kołem z rdzy. To jest jedno miejsce. Po przerobieniu narożnika te łuczki straciły rację bytu a i rośliny mi trochę rabatę zjadły. Rosną większe i nie te co bym chciała drugie, które ciągle mi nie do końca pasuje to rabata z łukiem na tyłach. Właściwie od tego się zaczęło myślenie czyby jeszcze tam tych rabat nie powiększyć/ inaczej poprowadzić. Brakuje mi symetrii i jednak mnie to drażni. Od zmian po tej stronie placyku z krzesełkami uzależniam to, co będzie po drugiej stronie, na co ty zwróciłaś uwagę. I muszę je razem zgrać. Tu jest sedno problemu.
To z wiosny zdjęcie. Do zmiany jest górna linia rabaty aż do miejsca z krzesełkami. To co na drugim zdjęciu po obu stronach leżanki jest.

I może jeszcze jakoś rabatę różaną przed tarasem powiększę... Tak tyci, tyci bo za płasko mi się tam wydaje
inka74 22:11, 22 cze 2020

Kokesz napisał(a)
Cofnęłam się kilka stron i taaakie zmiany, że hoho
Bardzo ładnie prezentuje się zakątek bez skrzyń na warzywa zupełnie inny, klimatyczny
Dopiero za zdjęciach się przyjrzałam ile masz różnych roślin w ogrodzie
Reni, jeszcze zmiany będą bo nie wszystko wsadziłam jak powinnam ale już jest lepiej ja jestem zbieraczem ciekawostek. Lubię roślinne smaczki
Helen 22:16, 22 cze 2020

inka74 napisał(a)

Iwonka, a co tutaj tak ładnie świeci wśród bruner? Bardzo ładne
inka74 22:36, 22 cze 2020

Z tego co widzę to hortensja ale nie wiem jaka. Ani trzeba się podpytać.
Helen 22:39, 22 cze 2020

Dzięki, Iwonka, zaraz zapytam
Gosiek33 09:20, 23 cze 2020

Nie ma to jak oglądać ogrody

Nawet pogoda nie odebrała uroku ogrodu Ani.

Zmiany w Twoim ogrodzie najlepiej widać przy porównaniach
Makusia 13:31, 23 cze 2020

Ogród Ani piękny! Świetne to coś po skosie na tyczkach w warzywniku!
A Ty sobie oddech złap w tych zmianach, bo wizytówki za moment nie będzie w stanie nikt poznać
inka74 15:34, 23 cze 2020

Gosiek33 napisał(a)
Nie ma to jak oglądać ogrody
Nawet pogoda nie odebrała uroku ogrodu Ani.
Zmiany w Twoim ogrodzie najlepiej widać przy porównaniach
Każdy ogród jest inny. Ja uwielbiam buszować wśród roślin. 2 tygodnie różnicy a tyle nowych elementów się pojawiło, jedne zakwitły, inne się schowały. Spora różnica w odbiorze ogrodu jako całości.
U mnie tył teraz jest bardzo OK, lubię go po prostu, najbardziej jak hortensje zaczynają kwitnąć (jeszcze chwila ) i w związku z tym chcę z pozostałymi częściami "dogonić" do tego co udało mi się uzyskać w tej części za domem. Krok po kroku się może uda
inka74 15:50, 23 cze 2020

Makusia napisał(a)
Ogród Ani piękny! Świetne to coś po skosie na tyczkach w warzywniku!
A Ty sobie oddech złap w tych zmianach, bo wizytówki za moment nie będzie w stanie nikt poznać
w sensie sad ja zachwycam się częścią warzywną za każdym razem. Gdybym miała tak jeszcze z 300-500 metrów działki to zrobiłabym sobie taki mini lasek i właśnie taki warzywnik w angielskim stylu. Sad mi taki w zupełności wystarczy i murek ceglany, i ścieżki i takie trochę bardziej formalne rabaty warzywne. Może kiedyś działkę za płotem będą sprzedawać lub jakieś domostwo wiejskie/letnisko będzie do kupienia i zrealizuję pomysł domu typu stodoła i ogrodu leśnego.

Zmiany - u mnie działka mała to w miarę szybko realizacja idzie. Gorzej z pomysłem na zmianę, to się najdłużej schodzi. Powiem ci, że dużo bym dała teraz aby od razu mieć zrobione plany całości kształtu rabat, do tego mniej upartego eMa w sprawie trawnika i tylko tak potem krok po kroku realizować a nie zmieniać to co mam.

Ogólnie mimo wszystko cieszę się z tego co jest ) i zapitalam dalej
sarenka 21:29, 23 cze 2020

Zdjęcia nie są takie źle jak Ci się wydaje muszę je jeszcze poogladac. Szkoda,że Ania nie ma swojego wątku bo nie wiem już w czyich wątkach można zdjęcia ze spotkania obejrzec

Byłam dziś na glebockiej- mieli jeżówki co chciałam,ale nie kupiłam bo mieliśmy jechać na zakupy,a nie chciałam żeby mi się w aucie dusiły. Może u K.jeszcze będą choć nie wiem czy tak ładnie rozkrzewione będą