Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 15:36, 18 cze 2020

Pszczelarnia napisał(a)

Bardzo pasują. Doniczki - .
)) no ładnie - tylko doniczki? powiem szczerze jak je w zakurzonym kącie zobaczyłam to ze szczęścia złapałam i pół sklepu w ręku targałam zamiast wózek wziąć przyciągnąć, a ciężkie strasznie. normalnie głupia baba ze mnie
sarenka 08:47, 19 cze 2020

inka74 napisał(a)
Świdośliwy na tarasie w słońcu pięknie kwitnie. Za domem w półcieniu jeszcze śpi.

Laurowiśnia na pniu znacznie lepiej spędziła zimę na tarasie niż w poprzednich latach w domu.

Mogłabyś pokazać jak wygląda ta laurowiśnia? Warto ją posadzić? Tak właśnie pomyślałam o szczepionej. Jakie ma tempo wzrostu, często trzeba ją ciąć?
Tak myślę,że formę nie szczepiona mogłabym kompostownik zasłonić. Trzeba będzie się w szkółce zapytać o nie
Kasiolaaa 08:57, 19 cze 2020

przesylka wyglada super ja na swoja przesylke tez czekalam 3 tygodnie to sie narobilo naszczescie tez w miare ok sadzonki
inka74 17:34, 19 cze 2020

sarenka napisał(a)

Mogłabyś pokazać jak wygląda ta laurowiśnia? Warto ją posadzić? Tak właśnie pomyślałam o szczepionej. Jakie ma tempo wzrostu, często trzeba ją ciąć?
Tak myślę,że formę nie szczepiona mogłabym kompostownik zasłonić. Trzeba będzie się w szkółce zapytać o nie
Magda, ja jej nie polecam. Ona bardzo wolno rośnie i przemarza u nas. Z 3 sztuk jakie miałam tylko jedna przetrwała.
inka74 17:36, 19 cze 2020

Kasiolaaa napisał(a)
przesylka wyglada super ja na swoja przesylke tez czekalam 3 tygodnie to sie narobilo naszczescie tez w miare ok sadzonki
Ja średnio jestem zadowolona. Denerwuje mnie brak kontaktu. Jak się firma nie wyrabia to nie powinna mieć sklepu albo zawiesić jego działanie i skoncentrować się na sprzedaży lokalnej.
Helen 18:30, 19 cze 2020

inka74 napisał(a)
Ja średnio jestem zadowolona. Denerwuje mnie brak kontaktu. Jak się firma nie wyrabia to nie powinna mieć sklepu albo zawiesić jego działanie i skoncentrować się na sprzedaży lokalnej.

Też zamówiłam z dwóch innych szkółek roślinki i to samo mnie irytuje. Brak odpowiedzi na maila - kiedy mogę się spodziewać przesyłki. Mam nadzieję, że nie spotka mnie przykra niespodzianka, że jednak czegoś nie ma i wyślą tylko pozostałe zamówienia.
W ubiegłym roku tak nie było, teraz jest jakiś dziwny czas.
greg66 18:39, 19 cze 2020

Ja zamiast laurowisni kupiłem orszelinę olcholistną, ładnie przyrosła i pojawiają się już kwiatki.
inka74 06:34, 20 cze 2020

Helen, teraz wszyscy się rzucili bo wakacje będą w domowym zaciszu.trochę zielonego więc by się przydało.

Grzesiu, orszelina ładna i pachnie. Miałam ale u mnie za ciężka ziemia lub za mało słońca miała/złe miejsce i nie przetrwała.
sarenka 08:12, 21 cze 2020

Ja jednak wstrzymuje się pare dni , zamwoieniem- do lipca- aż pojawia się znowu te rośliny, które planowałam kupić.
Basia_KRK 16:29, 21 cze 2020

inka74 napisał(a)

Dokładnie, ja też już czekam na zamówienie ponad miesiąc, a miało być max 14 dni i do tego brak odpowiedzi na maile...