Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

TAR 21:24, 11 sty 2021

Iwonka, jeszcze z bialych i swiecacych sliczny jest klon Carniwal, nie rosnie wielki w ZSZP podaja 2-3 metry wielkosciowo. W wiekszosci w sprzedazy sa formy szczepione na kijku, mnie sie udalo dostac sczepionego od samego dolu. pieknie wyglada i jakos szczegolnie silnie nie przyrasta. Nie przemarza. Warty uwagi rarytasik
inka74 21:24, 11 sty 2021

antracyt napisał(a)
A jakie róże trzymasz w koszyku?
Lensy i hultemie głównie. Lensy bo potrzebuję coś sporego do rozpięcia na płot, o tu pod ambrowcem. Likwiduję 1 płotek, pnącze (akebię) na nim i pigwowca pod nim.

Jeszcze nie wiem czy Ballerina tu będzie czy Alden Biesen.
inka74 21:27, 11 sty 2021

April napisał(a)

Wielkość derenia nie jest przeszkodą u mnie, przeciwnie nawet...
mogłabyś nie drażnić... No normalnie foch. W sumie to kup, będę przyjeżdżać i oglądać
inka74 21:30, 11 sty 2021

Anda napisał(a)

Blue Shadow jest mały dość, dorasta na wysokość do 4 m i na szerokość do 3 m.

Nicole jest piękny, ale duży, 4 na 5 m wys.

Drażnią mnie te różnice w opisach. Tu w polskich opisach dwa razy mniejszy, do 2 metrów. Wrrr...
inka74 21:31, 11 sty 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)
Wszystko to wina magnolii

Ale dereń pagodowy też mi się podoba, widzę go często u siebie oczami wyobraźni jak patrzę w kierunku łąki, trochę na lewo, na ciemnym tle...

jak masz miejsce i warunki...
April 21:32, 11 sty 2021

inka74 napisał(a)
mogłabyś nie drażnić... No normalnie foch. W sumie to kup, będę przyjeżdżać i oglądać

Zawsze jak czujesz nadmiar weny i nie wiesz jak ukierunkować energię, to przyjeżdżaj.
Ja się ostatnio zacinam, nie mam pomysłu. Coś zobaczę, kupuję a potem dumam gdzie to posadzić i czy to w ogóle było mądre. Zagubiła mi się całościowa wizja.
inka74 21:33, 11 sty 2021

TAR napisał(a)

a ja chyba jestem chora, co sie dzieje? nie mam zadnych chciejstw w ogole to nawet nie myslalam o jakichs wielkich zmianach. jestem wciaz zmeczona ubieglym rokiem. choc nie ukrywam, ze pare bylinek w przedsprzedazy dodalam do koszyka. ale jakichs specjalnych chcejstw co do drzew czy krzakow nie mam.
to co w koszyku czeka to wszystko na rabaty przytarasowe, te musze zmienic calkowicie, bo sa beznadziejne. tylko zawsze mi tych jaszczurek szkoda, ktore mi tam rezyduja.
ja bym powiedziała, że to sen zimowy
inka74 21:36, 11 sty 2021

TAR napisał(a)
Iwonka derenie pagodowe mam i je kocham wielka miloscia, moga sobie rosnac wielkie. Zobaczymy jak przetrwaja te sniezna i prawdopodobnie nieco mrozna zime - tak sie zapowiada, u nas snieg lezy, grubosci co najmniej 12 cm, wiec oby nie stopil sie do zapowiadanych mrozow. Mam w ogrodzie troche dereni ale takich rarytasow jak Teutonia czy Venus to nie mam. I chyba nie bede sie na nie porywac.
pagodowego i śniegu zazdroszczę, bardzo zazdroszczę...
Venus się tu często pojawia ale jest drogi, mega drogi. 400 zł niezbyt duża sadzonka. Teutonia to rarytas.
inka74 21:37, 11 sty 2021

Mary napisał(a)

Mam Ryobi Rlm18C36H225.
Gdy kupowałam tę kosiarkę dwa lata temu to była to chyba jedyna taka kosiarka na polskim rynku. Innej nie znalazłam. Teraz Ryobi ma kilka modeli. Może inne firmy też takie modele już mają.
wpisuję model w zeszycie. Kiedyś wymiana mnie czeka.
inka74 21:40, 11 sty 2021

Ania111 napisał(a)

Iwonka ,
Bardzo dziękuję ,
zawsze informacje od doświadczonego ogrodnika są najbardziej pewne
zaraz wchodzę w linki
i na pewno coś wybiorę ,
rozumiem , że szkółka sprawdzona
jeszcze raz dziękuję
link to tylko przykład na mnogość odmian. Pisałam, że nie znam szkółki, nie moje regiony