Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

Agatorek 21:40, 11 sty 2021

inka74 napisał(a)
one dosyć często są w sprzedaży. Piękne krzewy/ małe drzewka w zasadzie. Potrzebują przestrzeni, aby się pokazać a tej u ciebie sporo. Pięknie wyglądają na ciemniejszym tle bo one same jasne listki mają. Jankosia fajnie go opisała.
https://ogrodowapasja.blog/2016/01/23/deren-pagodowy-variegata/

Cudo
inka74 21:43, 11 sty 2021

TAR napisał(a)
Iwonka, jeszcze z bialych i swiecacych sliczny jest klon Carniwal, nie rosnie wielki w ZSZP podaja 2-3 metry wielkosciowo. W wiekszosci w sprzedazy sa formy szczepione na kijku, mnie sie udalo dostac sczepionego od samego dolu. pieknie wyglada i jakos szczegolnie silnie nie przyrasta. Nie przemarza. Warty uwagi rarytasik
mam Carnivala, uwielbiam ) mam szczepionego na pniu, na cienistej. U kogoś widziałam w formie małego krzaczka. Też świetny.
Margerytka40 21:49, 11 sty 2021

inka74 napisał(a)
one dosyć często są w sprzedaży. Piękne krzewy/ małe drzewka w zasadzie. Potrzebują przestrzeni, aby się pokazać a tej u ciebie sporo. Pięknie wyglądają na ciemniejszym tle bo one same jasne listki mają. Jankosia fajnie go opisała.
https://ogrodowapasja.blog/2016/01/23/deren-pagodowy-variegata/

Mam malucha od zeszłego sezonu, na razie wędruje po ogrodzie bo nie wymyśliłam mu jeszcze dobrego miejsca. Tak to jest jak chciejstwo przyćmiewa rozumne myślenie
inka74 21:51, 11 sty 2021

April napisał(a)

Zawsze jak czujesz nadmiar weny i nie wiesz jak ukierunkować energię, to przyjeżdżaj.
Ja się ostatnio zacinam, nie mam pomysłu. Coś zobaczę, kupuję a potem dumam gdzie to posadzić i czy to w ogóle było mądre. Zagubiła mi się całościowa wizja.
Energia to by się znalazła. Z weną różnie. Raz jest a raz potrzebuje impulsu do działania. Ja z kupowaniem mam podobnie. Niestety chciejstwa bywają silniejsze niż rozsądek.
antracyt 21:51, 11 sty 2021

inka74 napisał(a)
Lensy i hultemie głównie. Lensy bo potrzebuję coś sporego do rozpięcia na płot, o tu pod ambrowcem. Likwiduję 1 płotek, pnącze (akebię) na nim i pigwowca pod nim.

Jeszcze nie wiem czy Ballerina tu będzie czy Alden Biesen.

Mam jedną piżmówkę i powoli czaję się na kolejne. Wyglądają tak lekko z pojedynczymi kwiatami. Perskie są za to pięknie egzotyczne w odbiorze W ogóle nie kojarzę tego miejsca ze zdjęcia(pewnie przez brak liści ), tzn pergolę rozpoznaję, ale nasadzenia nie za bardzo. Obok masz juz jakieś róże?
TAR 21:51, 11 sty 2021

inka74 napisał(a)
mam Carnivala, uwielbiam ) mam szczepionego na pniu, na cienistej. U kogoś widziałam w formie małego krzaczka. Też świetny.
moj jest taki krzaczkowaty, ma 2 metry i wyglada jak luzna piramidka
inka74 22:07, 11 sty 2021

Margerytka40 napisał(a)

Mam malucha od zeszłego sezonu, na razie wędruje po ogrodzie bo nie wymyśliłam mu jeszcze dobrego miejsca. Tak to jest jak chciejstwo przyćmiewa rozumne myślenie
Też czasami tak mam. Widziałaś jak Anitka go posadziła?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7741-moj-azyl-na-wichrowym-wzgorzu?page=724
Jest na jednym ze środkowych postów
Kasia_CS 22:10, 11 sty 2021

Jeszcze nie doszłam do końca rozkmin, więc może powielę jakiś pomysł, ale może żeby powiększyć rabatę, nie zaburzać widoku z okna, ale zrobić mały myk ze ścieżką od strony domu.... może dawałoby to większy dostęp do ronda nawet po częściowym zabudowaniu trawnika wokół niego roślinami. Drugi dostęp od tradycyjnej strony.. tak sobie myślę po dłuższej przerwie bez jakiegokolwiek kombinowania ogrodniczego...

SlonecznyOgrod 22:18, 11 sty 2021

Iwona, Ty na prawdę masz ogród z gumy
A taki klon- mam
a takie derenie- mam
to może kaliny- mam
... i to kilka w różnych odmianach
Kasia_CS 22:18, 11 sty 2021

Haa, widzę, że Kasya zapodała genialny w swej prostocie w sumie pomysł ale przynajmniej udało mi się ruszyć przez chwilę mózgownicą