Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

antracyt 12:46, 12 sty 2021

Chyba właśnie tą widziałam na targach tylko jak ja ją od Ciebie odbiorę? Może jadąc do Danusi na wiosenną lub letnią odsłonę Anglii?
inka74 13:06, 12 sty 2021

Zuza - zerknij na mail ogrodowiskowy
TAR 13:31, 12 sty 2021

inka74 napisał(a)
No tak, faceci się wypinają ja też kawę piłam bardzo powoli, ale bażanta w końcu kotka sąsiada wypłoszyła. Ona nie może sobie darować, że nie da rady dostać się do karmnika. Ptaki ją widzą doskonale. Jednak miałaś rację, ze dobre umiejscowienie karmnika to podstawa, aby ptaszory chciały z niego korzystać. Ja teraz naprawdę mam ich normalnie naloty, co 2 dni muszę go uzupełniać.

super, obserwowanie zima ptakow jest wciagajace a na dworzu gwar taki jak wiosna

inka74 napisał(a)
mam tylko 1 sztukę kolumnową. Ona ładna jest tylko jak kwitnie a kwitnie krótko. Potem jest taka... bezbarwna. mam ją tak wsadzoną, że na wiosnę ją ładnie widać a potem wtapia się w róże

moja miedzy clemkami, mowisz ze krotko kwitnie? 3 tygodnie od kulek, mi styknie potem gwiazdorza clemki a wczesniej magnolki
inka74 17:55, 12 sty 2021

Rozmawiałyśmy o klonie Carniwal - zobaczcie jak ładnie "świeci" na rabacie - koniec czerwca, roczna sadzonka kupiona jako patyczek, musi mieć miejsce bez bezpośredniego nasłonecznienia bo mu przypala listki

po lewej dereń Ivory Halo a po prawej na pniu klon Carnival
inka74 17:59, 12 sty 2021

TAR napisał(a)

super, obserwowanie zima ptakow jest wciagajace a na dworzu gwar taki jak wiosna

moja miedzy clemkami, mowisz ze krotko kwitnie? 3 tygodnie od kulek, mi styknie potem gwiazdorza clemki a wczesniej magnolki
Owszem, ptaszyska wciągają, nie wiedziałam, że tak bardzo. Starzeję się
Co do obieli nie powiem jak długo kwitnie ale przez to, że nie powtarza ja potem nie zwracałam na nią uwagi. Ale muszę poczekać na tegoroczne kwitnienie. No ta moja miała kwiaty śliczne, takie romantyczne.
inka74 18:04, 12 sty 2021

Moi Drodzy, proszę wybaczcie mi ale przeglądałam zdjęcia z poprzedniego sezonu i koniecznie muszę wrócić do ciemierników. Takie odgrzewane kotlety... ale jak je nie kochać? Zdjęcia z ubiegłego stycznia, 2020 roku
Helen 18:06, 12 sty 2021

Też je uwielbiam

Mam jeszcze pytanie - czy jesteś zadowolona z parocji Persian Spire? I jak on później wygląda? Cały czas ma takie dwukolorowe liście? Jesienią też?
inka74 18:08, 12 sty 2021

inka74 18:11, 12 sty 2021

inka74 18:18, 12 sty 2021

a tych po czasie jednak żałuję, że nie kupiłam...

Ciemierniki kwitną u mnie od praktycznie grudnia do końca marca-kwietnia. Pozwalam, aby ich kwiaty zmieniły kolor na zielony i naturalnie obumarły. Już 2 razy mi się zdarzyło, że ciemierniki zakwitły mi we wrześniu-październiku. Jeden kwitnie mi nieprzerwanie od października. Jest malutki ale co miesiąc wypuszcza 1 kwiatek. Nadal widzę pączki...