fajny jest, taki białas na rabacie. Na dodatek fajnie się go formuje. Ja kupiłam takiego mało foremnego, gałązki były każda w inną stronę, powiązałam, lekko podcięłam i po 1 sezonie ma już bardzo ładny pokrój.
Rozumiem, że o tym rozmawiamy
ten to taka ciekawostka. Kupiony w LM w małych pojemnikach po 15 zł jako ciemiernik mix. Na początku jak kwiaty się rozwijają to wewnętrzne płatki na w kształcie ruloników. Potem one rozkładają się na płasko. To jest na razie bardzo niewielka sadzonka ale jaka urocza.I to jest właśnie ten ciemiernik co mi kwitnie nieprzerwanie do teraz od października
tu z października
a tu z grudnia zdjęcie - on niestety zwiesza trochę kwiaty
Ale na niewielkich rabatach masz posadzone mnóstwo najróżniejszych gatunków i odmian. Może ich tak nie widać ale dużo jest
Dużo wartościowych odmian
I do tego ponad setka róż
Ja też lubię ptaki , lubię je obserwować
Bażanty też podchodzą na tyły ogrodu
Myślę, że ptaki, które przy nim skakały to nie szpaki a kosy, kosy zostają na zimę i tak właśnie po ziemi podskakują i grzebią jak kury, szukają robaków.
Darcia, masz rację. To kos był już nawet kiedyś sprawdzałam co to za ptak bo one śpiewają jak melodyjka w telefonie (to stwierdzenie mojego eMa
Z tymi odmianami to masz rację. Ja uwielbiam wyszukiwać smaczki za mały mam ogród na wszystkie rośliny. Niech więc będą choć trochę niezwykłe