Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 18:51, 16 sty 2021

Mary napisał(a)
Foxy Foxtrot?

Też go kiedyś obstawiałam jak Helen pytała ) ale pewności nie mam. W sumie mogłam go zamówić na test na jesieni i zapomniałam myślę, że to już skleroza. Muszę wpisać do zeszytu, obok 3 innych peoniowych, które ostatnio znalazłam

Edit: to jeszcze może być Creme Upstar...
inka74 19:13, 16 sty 2021

Na wszelki wypadek jednak okryłam kilka roślin. Hortensję dębolistną, magnolię Daybreak i klonika Jordan. Nawet ambrowca na tyłach udało się opatulić. Zobaczymy co się będzie działo w nocy.
Basia_KRK 19:48, 16 sty 2021

inka74 napisał(a)

Na jesieni wsadziłam do gruntu:
TULIPAN LILIOKSZTAŁTNY SAPPORO
TULIPAN LILIOKSZTAŁTNY DOLL'S MINUET

TULIPAN BARCELONA
TULIPAN ELITARNY MARIA KACZYŃSKA

TULIPAN PAPUZI SALMON PARROT

TULIPAN FOSTERA NISKI ORANGE EMPEROR
TULIPAN PEŁNY NEGRITA DOUBLE
TULIPAN TRIUMPH NEGRITA
TULIPAN LILIOKSZTAŁTNY BALLERINA

TULIPAN PEŁNY WCZESNY EXOTIC EMPEROR
TULIPAN FLAMING PURISSIMA

TULIPAN OLBRZYMI BLUSHING LADY

TULIPAN PEŁNY ANGELIQUE
TULIPAN PÓŹNY RECREADO

TULIPAN PÓŹNY DORDOGNE

TULIPAN TRIUMPH PICTURE
TULIPAN TRIUMPH WHITE LIBERSTAR
TULIPAN TRIUMPH WITTY PICTURE
TULIPAN TRIUMPH YELLOW CROWN

TULIPAN PAPUZI WHITE PARROT
TULIPAN PAPUZI BLACK PARROT
TYLIPAN PAPUZI AIR

EDIT: jeszcze TULIPAN LABRADOR

Do tego jeszcze miałam jakieś miksy z poprzedniego roku i trochę wczesnych białych i fioletowych. Zobaczymy co w tym roku pokażą.

No to będzie się działo, u mnie bardzo dużo podobnych, może i nawet w podobnych zestawieniach Sapporo, Salmon Parrot, Orange Emperor, Negrita, Negrita Double, Ballerina, Exotic Emeror, Flaming Purrisima, Angelique, Dordogne
Nie mogę się doczekać! Ciekawe czy wystartują o tym samym czasie.
Ewik 19:48, 16 sty 2021

inka74 napisał(a)
Madzia, porażek było całe mnóstwo. Ostatnie zmiany w ubiegłym roku są lepsze bo bardziej przemyślane, spójne. Nie robiłam ich by wsadzić jakąś roślinę a po to, by wyeksponować to co mam, zamknąć w ramy przestrzenie to nie znaczy, że przestałam kupowania impulsywnego bo coś mnie urzeknie. W to nie wierzę ale będzie tego dużo mniej bo wiem że nie mam gdzie już ich wsadzić po prostu mam pewne pomysły w głowie, jeszcze nawet całkiem sporo ale nic nie będę nowego robić zanim nie skończę tego co mam zaczęte lub fizycznie wiem co chcę. Czyli placyk na tyłach i jego otoczenie, przeróbki na 3 rabatach, obudowa parasola, może taras i ewentualnie ten front, jak skrystalizuje mi się wizja. W końcu coś musi zostać do roboty na następne lata. Jestem uzależniona od rycia w ogrodzie. Sprawia mi to po prostu przyjemność

Darcia, jest dokładnie jak piszesz ))

Zgadzam się z Tobą w stu procentach

Ostatnimi czasy ogrod dbał prawie sam o siebie. Teraz planuje kilka zmian będzie nowa rabatka i juz przebieram nogami do wiosny
inka74 20:49, 16 sty 2021

Basia_KRK napisał(a)

No to będzie się działo, u mnie bardzo dużo podobnych, może i nawet w podobnych zestawieniach Sapporo, Salmon Parrot, Orange Emperor, Negrita, Negrita Double, Ballerina, Exotic Emeror, Flaming Purrisima, Angelique, Dordogne
Nie mogę się doczekać! Ciekawe czy wystartują o tym samym czasie.
też jestem ciekawa jak czasowo będą kwitły, rób zdjęcia i wstawiaj, proszę!!. To będzie fajne doświadczenie bo jesteśmy w innych strefach.
inka74 20:55, 16 sty 2021

Ewik napisał(a)

Zgadzam się z Tobą w stu procentach

Ostatnimi czasy ogrod dbał prawie sam o siebie. Teraz planuje kilka zmian będzie nowa rabatka i juz przebieram nogami do wiosny
Długo cię z nami nie było. Ale czasami trzeba odpocząć lub inne sprawy są ważniejsze. Ja już myślę, że ciężko by mi było wrócić do mieszkania w bloku. A kiedyś jako dziecko nie cierpiałam pracy w ogrodzie jak to się człowiekowi zmienia ))
Basia_KRK 21:59, 16 sty 2021

inka74 napisał(a)
też jestem ciekawa jak czasowo będą kwitły, rób zdjęcia i wstawiaj, proszę!!. To będzie fajne doświadczenie bo jesteśmy w innych strefach.

Jasne Inka! Obowiązkowo!
April 05:35, 17 sty 2021

U mnie teraz -13. Dobrze, że śniegu jeszcze dopadało bo nie wszystko okryłam co chciałam. Najgorszy był wczoraj ten porywisty wiatr.
inka74 06:58, 17 sty 2021

Jak szłam spać -12 a teraz -14. U mnie na szczęście spokojnie było. Śnieg padał delikatnie przez cały dzień. Jednak w takich chwilach cieszę się, że mam mniejszy obszar i osłonięty. Wieczorem ptakom dawałam jeść i było bardzo przyjemnie.
Gosiek33 08:43, 17 sty 2021

tylko kwitnące ciemierniki okryłam i małą magnolię całą w pąkach