Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 14:36, 16 lut 2021

Gosiek33 napisał(a)

Wydaj mi się, że drewniane będą optycznie za ciężkie

kule metalowe bardzo do mnie przemawiają, cena już nie
cena z kosmosu, prawda niestety. Nie na moją kieszeń, nawet ta najmniejsza bo jak się policzy z transportem to 1500 zł za 25 cm maleństwo, tyle co za drzwi te metalowe...
Drewniane to zależy jak zrobione, te z zamieszczone zdjęcia to takie najprostsze. Mnie korci ta siatka i blacha miedziana. Widziałam rzeźby, gdzie te materiały były łączone i powiem szczerze, fajnie to wyglądało. trochę roboty z tym by było i nie wiem czy nie lepiej laserem wyciąć... myślę
MiluniaB 17:36, 16 lut 2021

To będzie ładnie wyglądało. Fajny masz pomysł. Czekam na gotowego anioła

Kule widziałam - muszę zapytać jak robiła
Mysza 09:08, 17 lut 2021

Rama przepiękna, będzie pasowała do Twojego ogrodu. Jeśli masz na nią miejsce to na pewno doda uroku, jak to mówią... będzie pani zadowolona

Mam w domu lustro w podobnej ramie, tylko jasnej. Jak tylko je zobaczyłam to nie mogłam przestać o nim myśleć, nie wyobrażam sobie naszego domu bez niego. Wiadomo, kwestia gustu. Ciekawe co postanowisz.

Anioły zawsze wprawiają mnie w chwilę zadumy. Czekam na końcowy efekt.
inka74 10:30, 17 lut 2021

Mam na nią kilka pomysłów ale niestety nie jest to wydatek na ten miesiąc możliwy. Ona nie jest tania. Wręcz przeciwnie ;(
A w tym miesiącu już zakupy ogrodowe poczyniłam i jedzie jedna paczka z Niemiec i 2 przesyłki z PL, limit wyczerpany. Ja się jeszcze zastanawiam czy jej na płot nie dać zamiast albo w środek pergoli z winogronami. wtedy trzeba by je było trochę inaczej puścić... No kombinuję jak mogę aby zakątek z miejscem do siedzenia był atrakcyjny.
inka74 10:45, 17 lut 2021

Tak wygląda to miejsce placykowe teraz jak stoję na jego środku pid samym domem

Musicie mi na słowo uwierzyć, że od domu do płotu jest 5 metrów.

Układ z ramą byłby taki, mniej na więcej. Nasadzenia do dopracowania. Lustro tylko za dolnymi drzwiczkami. Łuk bez wypełnienia. Z boku spod ambrowca i tak zabieram jedną kratkę i usuwam akebię. Tam ma być róża na płocie i miał być anioł ale nie wiem czy to nie za dużo. No ogólnie trzeba by było przeorganizować tę część rabaty na bardziej atrakcyjną. Wprowadzić coś zimozielonego.
April 10:48, 17 lut 2021

inka74 napisał(a)
Mam na nią kilka pomysłów ale niestety nie jest to wydatek na ten miesiąc możliwy. Ona nie jest tania. Wręcz przeciwnie ;(
A w tym miesiącu już zakupy ogrodowe poczyniłam i jedzie jedna paczka z Niemiec i 2 przesyłki z PL, limit wyczerpany. Ja się jeszcze zastanawiam czy jej na płot nie dać zamiast albo w środek pergoli z winogronami. wtedy trzeba by je było trochę inaczej puścić... No kombinuję jak mogę aby zakątek z miejscem do siedzenia był atrakcyjny.

Pomysły masz fajne ale ten z drzwiami na murze bardziej chyba atrakcyjny. Na płocie zniknie. Jasna ściana je wyeksponuje...
April 10:52, 17 lut 2021

Żebyś wiedziała jak ja teraz siedzę i główkuję z tymi bukami...
Wyjdzie mi chyba to co nie chciałam, czyli niski żywopłot przed górką... Bo jednak górka nie wysłania nas wystarczająco, mimo ton piachu jakie tam ciągle podsypuję.
Mam rabatę... mam las, a planuję rabatę 16m szeroką i jakieś 5 m głęboką.
Chyba zacznę jakąś burzę mózgów u siebie bo jakoś weny brak.
inka74 10:52, 17 lut 2021

jak lustro w nie wstawię i otulę zielenią? Myślałam, że jak coś atrakcyjnego wtedy dam na ścianie i to sie odbije w lustrze to będzie fajnie. Problem jest taki, że ono na ścianę to jest trochę za małe ja tam potrzebuję coś co będzie w sumie szersze, takie ze 220-260 cm abym nie patrzyła na ścianę a ta rama ma tylko połowę 135 cm więc i tak coś trzeba by było do niej dorobić.

Głowa mi paruje...
April 11:11, 17 lut 2021

inka74 napisał(a)
jak lustro w nie wstawię i otulę zielenią? Myślałam, że jak coś atrakcyjnego wtedy dam na ścianie i to sie odbije w lustrze to będzie fajnie. Problem jest taki, że ono na ścianę to jest trochę za małe ja tam potrzebuję coś co będzie w sumie szersze, takie ze 220-260 cm abym nie patrzyła na ścianę a ta rama ma tylko połowę 135 cm więc i tak coś trzeba by było do niej dorobić.

Głowa mi paruje...

To sama sobie odpowiedziałaś. Na ścianę za wąskie. To na ścianę coś podobnego ale podwójne i będzie efekt wzajemnego odbijania w lustrach.

Ja zrozumiałam, że nie na całość chcesz dać lustra, tylko na dolne partie?
inka74 11:24, 17 lut 2021

Na całość oprócz łuku na górze czyli jakie 130 szerokości na 180 wysokości