Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 08:05, 16 lut 2021

I przez przypadek znalazłam producenta metalowych kul z ChFS, kiedyś to zdjęcie z kulami pojawiało się na wszystkich portalach - ceny nie są zbyt przystępne ale różnego rodzaju dodatki ogrodowe pierwszej klasy może ktoś ma ochotę obejrzeć
https://www.aplaceinthegarden.co.uk/collections/decorative-objects-2019/products/leaf-balls?variant=34947332870
antracyt 08:10, 16 lut 2021

Piekne dodatki tylko cena nie na moją kieszeń
Kokesz 08:16, 16 lut 2021

Wczoraj oglądałam stare odcinki Mai w ogrodzie i ktoś miał zawieszone stare wielkie okno z zamontowanym lustrem, super to wyglądało
Agatorek 08:45, 16 lut 2021

inka74 napisał(a)
Nad drzwiami się zastanawiam. A obecnie pracuje nad takim stworem
Docelowo ma mieć skrzydła

Pochwal się koniecznie, jak skończysz

Ja w domu mam same skrzydła powieszone, z jakiegoś tworzywa drewnopodobnego
MiluniaB 09:58, 16 lut 2021

A gdzie ta ozdoba ma u Ciebie wisieć? Wygląda jak statuetka Oscara

Dziękuję Ci za wstawiony link. Takie kule betonowe bym chciała do ogrodu.Ale gdzioe takie można kupić w Polsce?

Edit. Poszukałam - sporo sprzedawców kul betonowych, ale nie takie ładne.
Hmmmm, a ja może kostki / słupki betonowe postawię - jak myślisz? Widziałaś gdzieś inspiracje?
Gosiek33 11:01, 16 lut 2021

inka74 napisał(a)
Nad drzwiami się zastanawiam. A obecnie pracuje nad takim stworem
Docelowo ma mieć skrzydła

Nie wiem rylko czy skrzydła będą z siatki miedzianej, metalowe jak te poniżej czy może z postarzanego drewna

Wydaj mi się, że drewniane będą optycznie za ciężkie

kule metalowe bardzo do mnie przemawiają, cena już nie
inka74 14:07, 16 lut 2021

antracyt napisał(a)
Piekne dodatki tylko cena nie na moją kieszeń
cena jest dramatyczna, nieakceptowalna dla 98-99% z nas ale... myślę, że coś podobnego można zrobić za ułamek tej kwoty. Oczywiście mówię o kulach nie o innych elementach Potrzebna nitownica, blacha niezbyt gruba i matryca. Te listkowe to wyższa półka ale te z samej taśmy z blachy to już nie jest skomplikowane
inka74 14:08, 16 lut 2021

Kokesz napisał(a)
Wczoraj oglądałam stare odcinki Mai w ogrodzie i ktoś miał zawieszone stare wielkie okno z zamontowanym lustrem, super to wyglądało
widziałam takie realizacje na żywo. To okno jest spore 245 wysokości i 135 cm szerokości
inka74 14:13, 16 lut 2021

Agatorek napisał(a)

Pochwal się koniecznie, jak skończysz

Ja w domu mam same skrzydła powieszone, z jakiegoś tworzywa drewnopodobnego
jeszcze trochę to potrwa, to jest na razie baza, teraz młotek trzeba do ręki wziąć i potem znowu drut i szczegóły anatomiczne dodać choć nie wiem czy ja chcę aby to była kobieta lub mężczyzna, może taki trochę androgeniczny zarys postaci powstanie
inka74 14:28, 16 lut 2021

MiluniaB napisał(a)
A gdzie ta ozdoba ma u Ciebie wisieć? Wygląda jak statuetka Oscara

Dziękuję Ci za wstawiony link. Takie kule betonowe bym chciała do ogrodu.Ale gdzioe takie można kupić w Polsce?

Edit. Poszukałam - sporo sprzedawców kul betonowych, ale nie takie ładne.
Hmmmm, a ja może kostki / słupki betonowe postawię - jak myślisz? Widziałaś gdzieś inspiracje?
Anioł będzie wstawiony w rabatę opierając się o drewniany, postarzany i kwadratowy słupek dębowy i będzie zatopiony w róży z tyłu i trawie, na przodzie z boku. On będzie docelowo dosyć spory. Teraz ma ponad 110 cm.

Kule betonowe proste możesz zrobić sama - wystarczy baza styropianowa do kupienia na All..o i gotowa mieszanka w worku. Asia takie robiła do swojej fontanny
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7075-ogrod-w-remoncie?page=1349 - tu na jednym ze zdjęć widać je na kręgu betonowym. Gdzieś pokazywała jak je robili.

Bardzo dużo tego typu dodatków znajdziesz na Amaz..nie. Ceny są różne ale wybór ogromny. Można znaleźć coś w granicach rozsądku. U nas to co widziałam to kiepskie jest.