inka74
23:20, 17 mar 2017

Ewa - Polarnacht na 100% nie był aż tak rozluźniany - wsadzony po prostu z doniczki w kwaśną ziemię (nie torf) - on jest jednym z moich pierwszych roślin więc wiesz jak to na początku bywa
. Korzenie ma ładnie rozrośnięte bo przy nim wsadzałam pierisy i te korzenie daleko były od pnia. Nie ma fizycznie opcji, abym go wyjęła z ziemi ot tak sobie. Ja trochę z tego powodu nie miałam ochoty go wyciągać i wymieniać mu ziemi. Ma w chwili obecnej ponad 120 cm szerokości (i już był cięty) i rozrósł się z malutkiego krzaczka w potężny krzaczor. I tak jak na początku kwitł jakoś tam kilkoma kwiatami tak ostatnie 2 lata zawiązuje pąki i nie kwitnie wcale. No pąki po prostu zasychają. On u mnie jest już od samego początku - więc mam go od 2011 lub 12 - tu go dobrze widać: https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/106/1063894/original.jpg
A propo twojej strony - to może być dla niego teraz dobre tylko już jak mrozów nie będzie, jeszcze z tydzień.
"Można także dokarmiać dolistnie coś na kształt ”bomby witaminowej” szczególnie na wiosnę. Po jednej łyżeczce siarczanu potasu i siarczan magnezu + chelat żelaza na 1 litr wody. Za dwa dni opryskać preparatem ASAHI SL w stężeniu 1 %"
I teraz mi się przypomniało, że muszę go podlać jutro! Widzisz ile tu człowieku trzeba rzeczy na raz przy jednym rodku zrobić
))) A ja mocno nieczasowa jestem - w sensie za dużo pracuję.
Ja dopiero w tym roku będę miała deszczówkę własną w większej ilości do podlewania ogródka.

A propo twojej strony - to może być dla niego teraz dobre tylko już jak mrozów nie będzie, jeszcze z tydzień.
"Można także dokarmiać dolistnie coś na kształt ”bomby witaminowej” szczególnie na wiosnę. Po jednej łyżeczce siarczanu potasu i siarczan magnezu + chelat żelaza na 1 litr wody. Za dwa dni opryskać preparatem ASAHI SL w stężeniu 1 %"
I teraz mi się przypomniało, że muszę go podlać jutro! Widzisz ile tu człowieku trzeba rzeczy na raz przy jednym rodku zrobić

Ja dopiero w tym roku będę miała deszczówkę własną w większej ilości do podlewania ogródka.