Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

April 08:46, 11 maj 2021

Szaleństwo zmian Fajnie te donice pasują do twojego ogrodu. To już kolor po malowaniu czy przed?
Czekam z zainteresowaniem na ciąg dalszy
Agatorek 09:04, 11 maj 2021

Wiesz co u mnie pomylili podczas budowy domu? okno dachowe na wymiar (mam dwie sztuki takie niestandardowe, reszta normalna). Pomylili szerokość z wysokością. I chcieli tak montować . Czyli otwierałoby się bocznie. Powiedziałam im, żeby se żartów nie robili i robili okna jeszcze raz.
Dobrze, że to ich „fachowiec” robił pomiary, a nie ja .
inka74 12:44, 11 maj 2021

mrokasia napisał(a)
Tę Marię Kaczyńską to muszę sobie zapamiętać i jeśli przyjdzie u mnie czas na sadzenie tulipanów to będę wiedziała co kupić.
Donice fajowe, ciekawa jestem jak będą ustawione i jak będą wyglądały z zawartością.
)) w marcu za rok ci przypomnę jakby co. Ja je pewnie będę jeszcze domawiać bo mi się podobają. W razie czego mogę i dla ciebie zamówić
inka74 13:13, 11 maj 2021

popcorn napisał(a)
Donice super! Nie znoszę tego jak coś wychodzi niezgodnie z tym co chciałaś i zaczynać wątpić w swoją poczytalność

pozdrawiam, miłego dnia!!!
To prawda. Facet do mnie, że przecież głębokość podałam więc no w głąb jest jak chciałam. Na co ja się zapytałam co w takim razie znaczy wysokość, którą podałam.
Idzie zgłupieć.
Na szczęście finalnie wszystko jest ok. W teorii mogłabym zostawić je wyższe ale w połączeniu z meblami to po prostu nie wyglądało dobrze. Za dużo grzybów w barszczu chciałam.
mrokasia 13:20, 11 maj 2021

inka74 napisał(a)
)) w marcu za rok ci przypomnę jakby co. Ja je pewnie będę jeszcze domawiać bo mi się podobają. W razie czego mogę i dla ciebie zamówić

Przypominać mi kochana to poproszę najwcześniej za dwa lata i na jesieni .
inka74 13:37, 11 maj 2021

Gosiek33 napisał(a)
Znakomity przegląd.
I mnie w oko wpadł ogród w cieniu, czemu będziesz zdzierać te płyty?

Skrzynie miodzio

Też czekam na zdjęcia w ich miejscu docelowym
Gosiu, czasu mi brakuje na wrzucenie pozostałych zdjęć. Po całym dniu nie mam siły na komputer. Dzień po dniu coś się zresztą zmienia na ogrodzie. W niedzielę Amanogawa miała 2 kwiatki a dziś jest cała jak mgiełka. Czekam na Kanzany bo ładnie się zapowiadają.

Skrzynie pokażę jak już będą na tarasie, obsadzone
inka74 13:58, 11 maj 2021

April napisał(a)
Szaleństwo zmian Fajnie te donice pasują do twojego ogrodu. To już kolor po malowaniu czy przed?
Czekam z zainteresowaniem na ciąg dalszy
Od 2 lat mam takie donice na tarasie. Bardzo się sprawdzają. Dlatego powtórzyłam. Mają podwójne ścianki więc nie nagrzewają się tak bardzo w lecie a w zimę nie przemarzają. Kolor jeszcze będzie ciemniejszy. Na razie raz pomalowane. Mała jest jeszcze w oryginalnym kolorze, nie miałam kiedy pomalować.
inka74 14:04, 11 maj 2021

Agatorek napisał(a)
Wiesz co u mnie pomylili podczas budowy domu? okno dachowe na wymiar (mam dwie sztuki takie niestandardowe, reszta normalna). Pomylili szerokość z wysokością. I chcieli tak montować . Czyli otwierałoby się bocznie. Powiedziałam im, żeby se żartów nie robili i robili okna jeszcze raz.
Dobrze, że to ich „fachowiec” robił pomiary, a nie ja .
hehe, no ciekawe by były te okna
U mnie tak drzwi wewnętrzne fachowiec mierzył. Za duże zamówili. Dobrze że umowę miałam z montażem i też oni mierzyli. Wykłóciłam się bo najpierw chcieli, abyśmy ściany kuli. O mało o sąd się nie oparło.
inka74 14:04, 11 maj 2021

mrokasia napisał(a)

Przypominać mi kochana to poproszę najwcześniej za dwa lata i na jesieni .
za tyle to zapomnę
Kasia_CS 15:43, 11 maj 2021

Iwonko, Ty masz u siebie wszystkiego na gęsto i magnolie też posiadasz.. więc moje pytanie jest takie - co sadzisz w okolicach bryły korzeniowej, żeby za bardzo nie ingerować w system magnolii i żeby po korzeniach jej nie łazić ? W miejscu, gdzie zaplanowałam Elisabeth wokół rosną róże, niby są też jakieś byliny (np. Caradonna), ale czy się ich nie pozbyć i dać jej możliwie więcej prestrzeni?